fbpx

Hová lett az elit férfi kategória a pálya ob-ról? Svájcban versenyez…

Szalontay Sándor a hétvégén a svájci Aigle városában versenyez UCI C1 kategóriás háromnapos viadalon, ahol pénteken a keirin döntőbe került és a negyedik helyen végzett.

Szalontay Sándor

Szalontay Sándor

A hétvége további részében Sanyi a sprint futamokban vesz részt, de mi köze ennek a pálya ob-hoz? Nos, Magyarországon nem mindennapi pályakerékpáros bajnokság zajlik, ugyanis a kiírásban nem szerepel elit férfi kategória, az ob-t U17, U19, WU19, Welit, U23 korcsoportok részére hirdették meg.

Az elmúlt évek során többen fanyalogtak, hogy milyen az, amikor már fű, fa és virág dülöngélhet a Milli betonján a „pálya ob-n”, minimális előzetes minősítés nélkül… Milyen az, amikor egy dobogót sem töltenek meg adott versenyszám indulói (ami egyébként jobb helyeken szabálytalan), vagy amikor csupán egy csapatból bohóckodnak négyen a teknőben bajnokság címszó alatt…

Kétségtelenül frappáns megoldás született idén, kár, hogy csak a „királykategóriát” tekintve voltak ilyen leleményesek a szervezők, melyben idén nem avatnak bajnokokat a megszokott időpontban. Most akkor a magyar pályasport halott? Nincs túl sok további információnk a kérdéssel kapcsolatban, egy utolsó mohikánról van tudomásunk, akit Szalontay Sándornak hívnak, drukkoljunk neki a minél jobb eredményért!

Friss információ: tervben van egy 3. pályakerékpáros bajnokság idén, de egyelőre 2015. október 4-én az időpontja még nem ismert.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo