fbpx

Horváth Marcell világbajnoki ezüstérmes!

A napokban, augusztus 20. és 25. között zajlik Veszprémben a tájbringa világbajnokság, ahol eddig remekül teljesítenek a magyar versenyzők. Az első két napon vagyunk túl, a sprintszámon és a középtávon, előbbiben Horváth Marcell junior ezüstérmet, utóbbiban, női master1 kategóriában Dr. Cseh Veronika világbajnoki címet szerzett!

Horváth Marcell

A VB sprint száma, a megszokottaktól kicsit eltérő viszonyok között zajlott a Veszprém melletti Öskű határában. A szokásos erdei pályák helyett, teljesen nyílt terepen kellett versenyezni. A nehézséget a rengeteg motokrosszos ösvény közötti navigálás okozta, valamint az hogy a pár centis füvön, nem is volt érdemes az utakat követni, hanem teljesen offroad módon kellett megtalálni a leggyorsabb utat, a meredek dombok között.

A speciális feladat sikert hozott magyar versenyzőknek, különösen Horváth Marcinak, a veszprémi VKE Nelson, Junior (21 év alatti) versenyzőjének.

Az esélyesség, a hazai pálya és az őt biztató közönség elvárása egy bravúros eredményre, óriási terheket pakolt, a még csak 19 versenyzőnk vállára. A nyugalom, és higgadt koncentráció azonban elengedhetetlen összetevője a sikernek, a hibátlan tájékozódásnak. Szerencsére junior korosztályos versenyzőnk tökéletes összpontosítással, kombinálta kirobbanó fizikai erejét, és az idei szezonban verhetetlennek tűnő orosz Medvedev kivételével mindenkit maga mögé utasított.

Ők ketten, kiemelkedve a mezőnyből, nagyon szoros versenyt vívtak, mindössze 16 másodperc volt közöttük. Főlényükre jellemző, hogy a bronzérmesre másfél percet vertek.

Ki kell emelni még a Junior fiúk között Bedő Csaba teljesítményét aki 12. pozíciójával jelezte, hogy korosztályában ő is ott van a világ élmezőnyében. Valamint dicséret illeti – a mindig legsűrűbb, és legkeményebb férfi elit mezőnyben – 26. és 29. helyet szerző Rózsa Lászlót és Marosffy Dánielt. A tájbringa VB-ék 10 éves múltra visszatekintő történetében, először sikerült magyar férfi Elit versenyzőnek legjobb harmincba kerülni.

http://www.mtbo.hu/mtbwoc2012.php/lists

Hamarosan beszámolóval jelentkezünkCseh Roni versenyéről is…

Holluby András

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások