fbpx

Hogyan néz ki az átlag Bikemag olvasó? – Ti megválaszoltátok

A tavaszi kerékpáros kutatásunkra minden várakozásunkat túlszárnyaló mennyiségű válasz érkezett, melynek köszönhetően számos érdekes információ birtokába kerültünk. Természetesen ezek az információk nem titkosak és a jelentős részüket meg is osztjuk veletek cikkek formájában. Elsőként egy számunkra és reméljük számotokra is nagyon érdekes témát dolgozunk fel, ami nem más, mint hogy “Hogyan néz ki az átlag Bikemag olvasó?”. Lássuk!

Kezdjük a nemek eloszlásával! Nem meglepő módon az olvasóink 90% fölötti arányban férfi, hiszen a tartalmaink jelentős része is inkább a férfias témákból áll, bár próbálunk nyitni a nők felé is, de egyelőre nem sok sikerrel.

Az átlag Bikemag olvasó 41 éves, amiből arra is következtethetnénk, hogy nem a legfiatalabb korosztályok olvassák a magazinunkat (ami egyébként így is van), de ha jobban belegondolunk akkor pont az a korosztály az, akik egyébként is aktívan kerékpároznak sport és szabadidős céllal, elég csak ránézni egy kerékpáros esemény korösszetételére. Így viszont már nem is tűnik annyira soknak az a 41.

 

A lakóhely szerinti eloszlás nem tér el jelentősen a magyarországi átlagtól, annyi mindenképpen látszik, hogy sok budapesti olvassa a magazinunkat, lényegében minden 3. olvasónk budapesti.

 

Tekerjünk érdekesebb témák felé! “Mennyit kerékpározik egy Bikemag olvasó egy héten?”
A kérdéseket feldolgozva megtudtuk, hogy egy héten  átlagosan 3,14-szer (vicces szám 🙂 ) ültök kerékpárra és átlagosan 6 óra 37 percet töltötök nyeregben, ami tényleg nem kevés. Ráadásul az is kiderült, hogy az átlag olvasó 13,4 éve kerékpározik rendszeresen…

 

 

Érdekes még, hogy olvasóink háromnegyede országúton használja a kerékpárját ha sportol, terepre csak kevesebb, mint a fele megy, az extrém felhasználók pedig 10% alatt vannak.

 

Vajon hány kerékpárja van az átlag olvasónak? 🙂
Átlagosan 2,36 kerékpárotok van, a háztartásotokban pedig átlagosan 4 kerékpár található.

Az előző kérdésből következik az a kérdés, hogy milyen kerékpárjaitok vannak otthon:
62,5 %-otoknak van mountain bike-ja, melyet 57,2 %-kal az országútik követnek, ami jól mutatja, hogy az elmúlt két évtizedben mennyit növekedett az országúti bringát használók aránya. Majdnem minden 3. olvasónknak van trekking kerékpárja, míg kifejezetten általános közlekedésre szolgáló bringája csak minden 6. olvasónknak van. Érdekesség, hogy a névben nem régóta létező gravel kategória is már 8% fölött található.

 

A legértékesebb kerékpárotok árát is megkérdeztük:
Az átlag olvasó legértékesebb kerékpárja 430 eFt-ba került… ezt a számot valószínűleg senkinek nem kell megmagyarázni…

 

 

Végezetül azt is megtudtuk, hogy az olvasóink 60%-a szokott kerékpárral közlekedni, de 55%-uk használ közlekedésre autót is, míg a tömegközlekedés csak 23%-ot kapott.

 

[message_box title=”A kérdőívünkhöz kapcsolódó cikkek listája:” color=”blue”]

Hogyan néz ki az átlag olvasó?

Kedvenc kerékpármárka

Kedvenc szemüveg- és sisakmárka

Kedvenc váltó- és fékmárka

[/message_box]

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo