fbpx

Hogy kerültek az oroszok a Giro d’Italia-ra?!

Vajon a pénz van-e annak hátterében, hogy az orosz Gazprom-Rusvelo csapata bekerült a Giro d’Italia szabadkártyás résztvevői közé, akiket ma hirdetett ki a versenyt szervező RCS Sport.

giro_androni

Lehetett már hallani előre pletykákat, hogy az oroszok több mint komoly lobbitevékenységet folytatnak a Giro-indulással kapcsolatban, a már névadóként is megjelenő óriásvállalatnak, a Gazpromnak köszönhetően a pénz gyakorlatilag nem számít és ennek most megmutatkoztak a jelei. Mindenképpen meglepetés, hogy a Gazprom-Rusvelo az erősebb Pro Continental csapatokon kívül még azt az olasz Androni Giocattoli-t is kiszorította a Giro d’Italia-ról, amely 2007. óta folyamatosan szabadkártyás induló. (A WorldTour/korábban ProTour-gárdákat kötelezően meghívják, a szabadkártyásokat a másodosztályú, azaz Pro Continental teamek közül választják ki, így áll össze a 22 csapatos mezőny, 18 WT és 4 PC gárda).

A WorldTour rendszer nagyon kis mozgásteret enged a szervezőknek, a Tour de France-t rendező ASO ezért is jelentette be, hogy 2017-től HC kategóriába sorolja vissza többek között a Tourt és a Vueltát, hogy több Pro Continental csapatot is meghívhassanak. Olaszországban az anyagiak szempontjából köztudomásúan pengeélen egyensúlyozó Pro Continental csapatnak a Giro kihagyása akár a végét is jelentheti, a szponzorok gyakorlatilag ezért a három hétért fektetnek nagyobb összegeket a sportágba. A másik három olasz másodosztályú gárda, a Bardiani-CSF, a Southeast és a Nippo-Vini Fantini megkapta a meghívót az olasz körversenyre.

Az RCS további két versenyére is megnevezte a szabadkártyásokat:

Milan-San Remo: Bardiani-CSF, Southeast, Androni Giocattoli, Cofidis, Bora-Argon 18, Cofidis, Team Novo Nordisk.

Tirreno-Adriatico: Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Bora-Argon 18, Caja Rural-RGA Seguros, CCC Sprandi Polkowice

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások