fbpx

Visszatér a címvédő World Tour-csapata – Israel Start-Up Nation

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!
Mondhatni, végigkísértük egy sztárcsapat fejlődését: az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen, mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót!

Három évvel később Israel Cycling Academy néven vett részt a Magyar Körversenyen az ekkor már prokontinentális besorolású izraeli együttes, amely ismét főszerepet követelt magának: ezúttal a lett Krists Neilands szerezte meg az első helyet az összetett versenyben. A címvédő csapata 2020-ban is visszatér – immár World Teamként!

Az Israel Start-Up Nation színeiben ebben az évben tizenhat ország harminc kerékpárosa profiskodik, s jó néhány igazi nagymenőt is találhatunk már a klubban. Az egyik nagyágyú a német Andre Greipel, aki tündöklő pályafutása során huszonkét szakaszt nyert a nagy háromhetes körversenyeken, ebből tizenegyet a Tour de France-on. Ugyancsak nagy név a „szakmában” az ír Dan Martiné, aki nyert már Il Lombardiát, Liege–Bastogne–Liege-t, Katalán Körversenyt, Lengyel Körversenyt, s 2009 óta erősíti a World Tour-mezőnyt.

Jó néhány ismerős is van a csapatban, a már említett Mihkel Räim és Krists Neilands mellett már az Israel Start-Up Nation csapatának tagja a Cofidis-től érkező sprinter, a tavaly Esztergomban és Székesfehérváron is második francia Hugo Hoftetter, illetve a 2018-ban a Tour de Hongrie sárga trikóját is viselő, prológ-győztes svájci Patrick Schelling is.

Az izraeli klub nagyratörő tervei között szerepelt a 2020-as Tour de France-részvétel, ez World Tour-csapatként ebben az évben valóra válik. Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy a klub a profi kerékpárcsapatok között igen komoly népszerűségre tett szert, több mint 700 ezer Facebook-követőjével egy World Team (a 900 ezres Ineos) kivételével valamennyit megelőzi.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már tizenegy csapat érkezését hivatalosan is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett magyar viadalon indul a holland Jumbo-Visma (World Team), az amerikai TREK-Segafredo (World Team), az ausztrál Mitchelton-Scott (World Team), az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a belga Alpecin-Fenix (Pro Team), az amerikai Team Novo Nordisk (Pro Team), az olasz Vini Zabu-KTM (Pro Team), a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) és a román Giotti Victoria Palomar (Continental Team) is. A szervezők nagy célt tűztek ki maguk elé: a Magyar Körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek komoly feltételei vannak, az egyik az, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo