fbpx

Uvex kid 3: Univerzális gyermek fejvédő

A kid 3 az Uvex aktív gyerekeknek szánt modellje. Legyen szó kerékpározásról, gördeszkázásról vagy akár görkorcsolyázásról, a legmagasabb védelmi technológiának és a tökéletes méret állító rendszernek köszönhetően a kid 3 meg fogja védeni használója fejét!

UVEX_KID3

 

Az Uvex által kínált legerősebb védelem került ebbe a fejvédőbe (a gyártó hardshell technology-nak nevezi), egy tartós, kemény, vastag, külső héjat kapott a kid 3, ami jól ellenáll a behatásoknak, ezt kiegészíti egy EPS habból készült belső héj (mint a hagyományos fejvédőknél), ez a két réteg biztosítja a gyermekek fejének épségét. Ez a korosztály igényli ezt a típusú védelmet, mert már bátran sportolnak, feszegetik a határaikat, akár extrém helyzetekbe is kerülhetnek, könnyen előfordulhat, hogy szükség lehet a fejvédő átlagon felüli védelmére!

UVEX_KID3

 

Habár a kid 3 típusú fejvédők elsődleges feladata nem a szellőzés az Uvex erre is odafigyelt, 10 méretes szellőzőnyílás került a sisakra és a nyílások között szellőzőcsatornák kerültek kialakításra, melyek segítségével nem fog meggyulladni viselőjének a feje. A kényelem további fokozása érdekében X-fit szivacsok kerültek a fejvédőbe, melyek antiallergén anyagból készültek, felszívják a nedvességet és mivel tépőzár rögzíti őket, ezért cserélhetőek, moshatóak. Ezenfelül jár egy tartalék szivacs szett is a sisakhoz. Az állpánt is kapott egy szivacsborítást, így a fölösleges pántok, nem fogják dörzsölni, csapkodni a fejvédő használójának állát.

UVEX_KID3

 

Ahhoz, hogy a fejvédő megfelelően védjen, a fejvédőnek a helyén kell maradnia (hiszen a fejen elmozduló, esetleg lerepülő fejvédő nem sokat ér eséskor) ezt biztosítja a Uvex által kifejlesztett IAS fejméret állító rendszer, a tarkón egy tekerő segítségével állíthatjuk a keret méretét, ez a rendszer három dimenziós állítási lehetőséget biztosít, mert a keret magasságát is tudjuk vele szabályozni. A pántrendszer gyors személyre szabhatóságát a Fast Adapting System-nek, röviden FAS-nak, köszönhetjük, egy jól működő csat segítségével pillanatok alatt beállítható a pántok hosszúsága, szinte bármilyen fejformával kompatibilissé tehető a kid 3. A monomatic állcsat lehetővé teszi, hogy akár egy kézzel is könnyedén kicsatoljuk a fejvédőt és az oldó gomb megnyomásával több fokozatban lehet lazítani az állpánton. Két méretben (51-55cm és 55-58cm) gyártják a sisakot, amivel lényegében lefedik az ajánlott korosztály fejméretét.

UVEX_KID3

 

A kid 3 megjelenése felnőtt szemmel is tetszetős, látszik, hogy a külsőségekre is odafigyelt a gyártó, tudja, hogy a fejvédő célközönsége érzékeny a színekre és megjelenésre, nem fog felvenni egy színben neki nem tetszőt. Ezért készül a fejvédő 7 színben (közte lányos dizájnnal is), a többség biztos meg fogja találni a hozzá leginkább illőt.

JELLEMZŐK:
>IAS (fejméret állító rendszer)
>Monomatic állcsat
>Szivacs az állpántnál
>FAS, a pántrendszer könnyen személyre szabható
>10 szellőzőnyílás
>Hardshell technology
>X-fit, cserélhető, mosható, antiallergén szivacsok, melyek felszívják a nedvességet
>Tartalék szivacs szett
>2 méret: 51-55cm, 55-58cm
>7 színben

Tömeg: 401g (55-58cm)

Ajánlott fogyasztói ár: 12 990 Ft

További információ a gyártó honlapján:
http://www.uvex-sports.com/en/cycling/cycling-helmets/uvex-kid-3-white-flower/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo