fbpx

Minden idők legjobb kerékpárosa, Eddy Merckx először Magyarországon

Először járt Magyarországon a világ valaha élt legjobb kerékpárosa, Eddy Merckx, akinek látogatása magánjellegű volt, de sikerült összefutnunk vele egy rövid találkozásra!

Minden idők legnagyobb kerékpárosa, az ötszörös Tour de France- és Giro d’Italia-győztes, világbajnok és számtalan klasszikust nyerő Eddy Merckx 70 éves korában látogatott először Magyarországra. Egy röpke beköszönés erejéig a Bikeexpress Kerépárboltban találkozhattunk vele, ahol a patinás kerékpárok között elviccelődtek a srácokkal az Eddy Merckx bringák lehetséges kizárólagos forgalmazásán is.

Eddy Merckx először Magyarországon

Eddy Merckx először Magyarországon

A legendás belga bringás egyébként üzleti ügyben érkezett Budapestre az elektromos rásegítéses versenykerékpárok nemzetközi szaktekintélye, Varjas István meghívására, aki a „Kannibál” számára is készített csodakerékpárt. A világ legkönnyebb középrészre rásegítő elektromotorjával olyanok is élvezhetik az emelkedőket, akiknek már kockázatot jelent az ilyen szintű terhelés.

Ahogy Varjas fogalmazott, Merckx bácsi „kapott egy új szoftvert” amivel a Monaco környéki közös bringázásokat is bírni fogja, Greg LeMond vagy akár Philippe Gilbert társaságában is. A 70 éves élő legendának korábbi egészségügyi problémái miatt vigyáznia kell a szívére, az ikermotor szolgáltatta több mint 500 Watt plusz erő ebben minden bizonnyal segítségére is lesz.

Eddy Merckx speciális ikermotoros országútija

Eddy Merckx speciális ikermotoros országútija

Merckx elismerően nyilatkozott Budapestről, tetszett neki a város, építészete, konyhája és felhívta a figyelmet a turisztikai lehetőségekre is. A Tour de France-t is szervező ASO-val kapcsolatban lévő Merckx-ről tudni kell, hogy részt vesz a kerékpársport globalizációs programja keretében a bringázást Ázsiában népszerűsítő profi versenyek szervezésében.

Az is kiderült, hogy ha lenne szándék és pénz, segítene abban, hogy akár nemzetközi szinten is komoly kerékpárversenyt rendezhessen Magyarország. Amennyiben van elég pénz, bármit meg lehet csinálni és eddig minden esetben kiderült – még az arab világban is, ahol hatalmas összegeket öltek a versenyekbe – hogy a kerékpársport bőségesen visszahozza a befektetést.

A legendás versenyző aktuális kerékpárja a dicső múltra emlékezik

A legendás versenyző aktuális kerékpárja a dicső múltra emlékezik

Amennyiben rendelkezésre áll elegendő befektetésre váró tőke, Magyarország is jó lehetőségekhez juthatna a nemzetközi kerékpársportban. Nincs más olyan sportág, amely kimutathatóan annyit hoz a turizmus számára egy országnak, mint a kerékpársport és olyan pozitívan befolyásolná az országimázst. A kerékpáros közvetítések egyben több órás turisztikai reklámfilmek egy ország számára, melyeknek köszönhetően mindenhol sok százalékkal ugrott a turisztikai forgalom – mondta el Merckx, akivel várhatóan nem utoljára találkozhattunk Magyarországon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo