fbpx

Mibe pakoljunk? – Pro, Zefal, Shimano táskák közül válogattunk

Kerékpározás közben rendszeresen adódik olyan helyzet, hogy vinnünk kell magunkkal bizonyos tárgyakat és a zsebek nem mindig nyújtanak megoldást erre a problémára legyen szó utcai vagy speciális ruházatról. Ilyenkor kerülnek képbe a táskák, melyek közül már millió féle létezik, mindenféle felhasználáshoz terveznek táskát a városi használattól kezdve a legextrémebb sportokig, külön táska telefonnak, géleknek, laptopnak, ruháknak vagy akár több liter folyadékot is tudunk magunkkal vinni, de még többnapos, a civilizációtól messze eső túrákhoz szükséges dolgainkhoz megfelelő táskát is kínálnak. Mi most a Zefal, Pro, Shimano gyártók közül válogattunk pár érdekes darabot, amit bemutatunk nektek.

 

Shimano Tokyo 17L

Egyből egy “Hűha!” kategóriájú táskával kezdenénk. A Shimano kiegészítői mindig is a csúcskategóriát képviselték, a városi felhasználásra készült Tokyo is ezt a szintet képviseli. Nem csak megjelenésében prémium termék, hanem technikai tudásában is igazi nyálcsorgatós darab. Anyaga vízlepergető, de tartozik hozzá egy fluo zöld színű esőhuzat is, amivel rossz látási viszonyok között is biztosan észrevesznek az autósok. A Shimano Tokyo űrtartalma 17 liter, de a jól átgondolt zsebeknek, rekeszeknek, elrendezésnek köszönhetően nagyobbnak érezhetjük. Van külön puha bélésű zseb a laptopunknak, tabletünknek, a táska oldalába kulacs, üveg vagy termosz is rakható. A nagy rekesz kialakítása mindenképpen említésre méltó, felülről egy mágnes segítségével zárul a táska, amit visszahajtva egy kampós csattal tudunk teljesen zárni, egyszerű megoldás és biztos nem fog kinyílni egy cipzár és pakolni is könnyebb bele, viszont ez a rekesz oldalról is nyitható, így onnan is ki tudjuk venni a dolgainkat. A táskán található még sisak tartó, pontosabban két kis kampó, amibe be tudjuk akasztani a fejvédőnk pántját, mellyel az a táskára rögzül.

Ajánlott fogyasztói ára: 41 990 Ft

PRO Discover nyeregtáska

A gravel bringák legfontosabb kiegészítői a táskák, hiszen a többnapos túrákra elég sok dolgot kell magunkkal vinni. Ezek közül a nyeregtáskákat szeretik nagyon sokan, mert viszonylag egyszerűen pakolhatóak és kevésbé vannak útban, mint más típusok és a kormányzást sem befolyásolják. A PRO Discover is nagy méretű gravel nyeregtáska, mely 15 liter űrtartalommal rendelkezik. A rögzítése nagyon stabil, a nyeregcsőhöz két, míg a nyereghez egy ponton rögzül, a mérete szabályozható, gyakorlatilag mindent képes elnyelni, ami egy gravel túrához szükséges.

További részletekért kattints ide.

Ajánlott fogyasztói ára: 26 890 Ft

Zefal Console Pack T2 felsőcső táska

Egy táska, ami lehetővé teszi, hogy bringázás közben lássuk a telefonunkat és az alapvető dolgainkat is magunkkal vigyük, ezt tudja a Zefal Console Pack T2 felsőcsőre szerelhető táska. A felső rekeszben elhelyezhető a mobilunk, amit még nyomkodni is tudunk (bár nem ajánlott) menet közben, a táska oldalán található nyíláson keresztül pedig a headsetünk vezetékét tudjuk kihozni és így akár szabad kezekkel telefonálni is tudunk kerékpározás közben. Az alsó rekeszben pedig elfér a kulcsunk, a belső, a szerszámkészlet és még pár zselé vagy müzliszelet is ezek mellé.

Ajánlott fogyasztói ára: 9 690 Ft

Pro Aerofuel felsőcső táska

Éppen egy ironmant nyomnál le és nem tudod, hova tedd közben az ennivalót vagy pusztán a zsebeidbe nem fér el több zselé? Akkor neked találták ki a Pro Aerofuel táskát, amit jól meg lehet pakolni zselével és energiaszelettel, akár egy teljes ironmanre elengedővel is. Ráadásul végig ott van előtted a felsőcsövön, nem kell a zsebedben kutatnod, hanem csak egy mozdulat és máris a kezedben van az újabb adag energia. A táska oldalán még egy cipzáros zseb is található, amibe bele tudjuk tenni például az autónk kulcsát.

Ajánlott fogyasztói ára: 19 290 Ft

Shimano Rokko 8L folyadéktartályos hátizsák

Topkategória a folyadéktartályos hátizsákoknál is! A Shimano Rokko 8 literes hátizsákja tökéletes választás azok számára, akik egy minőségi kerékpáros hátizsákot keresnek egésznapos bringázásaikhoz legyen szó országúti vagy terephasználatról. A Rokkoba belefér az alapfelszerelés mellé még egy kabát és egy száraz aláöltözet is és a folyadékutánpótlással sem lesz gondod a 2 literes Hydrapak víztartálynak köszönhetően. A Shimanohoz híven a rekeszek elrendezése átgondolt, a főrekeszben több zsebet is találunk, melybe különböző kisebb tárgyakat pakolhatunk. A derékpánton található két cipzáros zsebbe olyan dolgokat tehetünk, amikre kerékpározás közben szükségünk lehet, például tökéletes hely zselé vagy müzliszeletek számára. A hát- és a vállrész jól szellőző anyagból készül, így a meleg napokon sem fogunk aláizzadni. Olyan fontos apróságok is találhatók a Rokkon, mint fejvédőtartó fülek vagy szemüvegtartó, melyek jól mutatják, hogy a Shimano minden részletre gondolt. Természetesen a minőségnek ára van, de érdemes végiggondolni, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Ajánlott fogyasztói ára: 21 990 Ft, folyadéktartállyal 29 990 Ft

 

Zefal Hydro XC folyadéktartályos hátizsák

Praktikus folyadéktartályos hátizsák a Zefaltól. A Hydro XC elérhető árú alternatívát nyújt azok számára, akik kisebb méretű kerékpáros hátizsákot keresnek folyadéktartállyal. A nagy rekesz, amiben a 2 literes tartály is helyet kapott, mellett két kisebb rekesz is található, melyek közül a fenti puha bélésű, amibe a szemüvegünket vagy a telefonunkat tehetjük, míg az alsóban kulcscsomó tartó kampót terveztek. Ezenfelül egy lenyitható zsebet is építettek a táskába amivel a kabátunkat tudjuk rögzíteni. A vállpántok és a hátrész is jól szellőző anyagból készültek, melyek meggátolják, hogy teljesen aláizzadjunk a zsáknak. A Zefal Hydro XC-ben az alapfelszerelésen (belső, pumpa, szerszámok) túl némi ruházat is elfér, plusz a folyadéktartálynak köszönhetően jelentős mennyiségű innivalót is el tudunk vinni, így akár hosszabb bringázások is bevállalhatók vele.

Ajánlott fogyasztói ára: 17 290 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo