fbpx

Már nem is annyira gyerek bringák: 24-es bringától a junior országútiig

Elmúlt a húsvét, összegyűltek a locsolópénzek, itt az ideje valami hasznosra költeni! Mondjuk junior bringákra, hiszen a 8 éves kortól használható kerékpárokat azért ne “gyerekezzük” már le…

Szóval igen, ez a kategória nem a legolcsóbb, több modell simán felnőtt árban van, de ez nem meglepő, hiszen nem olcsóbb egy 24″-os telós bringa gyártása mint egy felnőtté, a junior országútikról már nem is beszélve. Nagyon fontos ez a kategória, hiszen ha átugorjuk, akkor rákényszerítjük a gyerekeket egy túl nagy méretű kerékpár használatára. Pedig pont ez az időszak az, amikor rákapnak a sebesség ízére, vagy akár az igazi terepezésre. Különösen fontos a “gyerek” méretű országúti bringa azoknak a fiataloknak, akik komolyan gondolják a versenyzést. És nem, a 48-as méretű felnőtt gép nem lesz jó, mert a felsőcsőhossz, a hajtókar mérete, és az áttételezés sem fog stimmelni! Jöjjenek hát A GÉPEK!

Alpina Rockstar 30

alpina rockstar 30

Az Alpina Rockstar 30-as acél vázra épül, éppen ezért kedvezőbb áron lehet megvásárolni, mint az aluvázas gépeket. Elöl egy Suntour M3010-es teló mozogja ki az úthibákat, vagy a terep egyenetlenségeit. 50 mm-es rugóútja bőven elegendő ebben a kategóriában, acél rugója pedig a könnyű gyerekek súlyához van belőve.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Giant TCR Espoir 24

TCR-Espoir-24-White-angle

Az Espoir 24-es vázgeometriája abszolút alkalmazkodik a gyerekek testfelépítéséhez, a súlyát pedig a Giant saját fejlesztésű ALUXX alumínium ötvözete próbálja minimalizálni. A bringa kinézte is nagyon ütősre sikerült, egyáltalán nem látszik rajta, hogy valahol is spóroltak volna. Mondjuk az nem is a Giant szokása!

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Kellys Viper 50

kellys_viper_50_30_101

Nem csak kinézetében ütős a Viper, hanem felszereltségében is. Sokan örülnének ha nem gyerekként, hanem felnőttként ilyennel kezdhették volna a pályafutásukat. Kellys Alutec 6061-es alumínium vázra épül a gép, melynek már RRC, azaz Race Ready Concept geometriája van.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Kross Level Replica

level_replica_white_red_orange_glossy_0

A 24-es bringák között már egyre több “replica” gépet találni, ami kinézetében hasonlít a gyártó felnőtt csúcsmodelljeihez. A Kross Level Replica is ilyen, nem aprózták el sem a dizájnt, sem a felszereltséget.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Merida Matts Junior 24

merida_j24_junior_24_gyerekkerekpar1

A 24-es bringák célközönségét már a “kis” felnőttek között kell keresni. Ezért nem árt ha a bicaj is úgy néz ki, mint a komoly modellek. Ezt maradéktalanul teljesíti is a „racing green” festésével. Akinek a gyereke egy ilyet birtokolhat, az nagyon szerencsés lesz, mert nem csak technikailag modern hanem jól néz ki, és minden bizonnyal tartós is.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Neuzer Cindy 24

neuzer_cindy_24_gyerekkerekpar2

Igazi lányos kivitel hófehér festéssel és kis virág motívumokkal, de emellett sárvédő szettet és csomagtartót is kapott ahová fel lehet majd szerelni a kis kosarat az apróságoknak.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Neuzer Mistral 24

neuzer_mistral_241

Emberemlékezet óta szerepel a Mistral gyerekbringa a Neuzer kínálatában, persze folyamatos lépést tartva a trendekkel, és a piac követelményeivel. Jelen esetben egy aluvázas de még elérhető árú gépet mutatunk be nektek.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Puky Skyride 24

SKYRIDE_24_3_Light_Berry_CMYK Kopie

Természetesen a gyerekbringákra szakosodott Puky a 24”-os kategóriában is többféle bringát gyárt. A Skyride a csajoknak kedvez, méghozzá fullos városi kivitelben. Érdekes, hogy a lányok inkább a mindennel felszerelt gépekért lelkesednek, míg a fiúkat inkább a sárvédő nélküli, vagányabb modellek érdeklik.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Specialized Riprock Expert 24

specialized_riprock_24_gyerek_kerekpar2

Na ki a legmenőbb a suliban? Aki Riprock-al jár. Hummer az menő 🙂 Na jó elég a szóviccekből, de tény, hogy nem egy hétköznapi kinézetű gyerekbringa a 24×2.8”-os gumijaival. Az tuti, hogy mindenen átmegy és extra stabilitást ad terepen is.

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Specialized Allez Jr.

Specialized Allez JR. országúti kerékpár

A Specialized Allez széria a belépő szint az országúti kerékpározás világába az amerikai cégnél, az Allez Jr. pedig a belépőt jelenti a versenysport világába a gyerekek számára. Bárcsak mindenkinek ilyen gyerekkora lehetne, hogy egy Allez Jr. nyegében nyomja le az első versenyeket!

A teljes bemutatót ITT olvashatod

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo