fbpx

Magyar eredmények az ifjúsági MTB Európa-bajnokságról

Az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) augusztus 22-25. között Olaszországban rendezte meg a festői Valle d’Aosta régióban a Mount Blanc lábánál a 2018.évi Ifjúsági Mountain Bike Európa Bajnokságot. Idén 21 ország 535 legjobb európai versenyzője állt itt rajthoz, ami egyértelműen a szakág dinamikus fejlődését mutatja Európában.

A pályák a 2000m-en fekvő Pila település sí- és bike centrumának területén lettek kijelölve. A nyomvonal meglehetősen “svájci típusúra” sikeredett, állandó összpontosítást igényelt a versenyzőktől, mivel folyamatosan váltogatták egymást a felnőtt XCO világkupákban is látható ugratók, drop-ok, sziklakertek, döntött kanyarok, gyökeres-köves szekciók, meredek emelkedők és a 2000 m körüli magasság hoz való alkalmazkodás is nagy kihívásokat tartogatott.

Az XCO pálya nehézségét jól jellemzi, hogy ezen rendezték meg júliusban a felnőtt olasz nemzeti bajnokságot, mely az olasz mezőny nagy részét is megtréfálta.
A hét során mind az egyéni, mind a csapat futamokat egyértelműen a cseh, osztrák,olasz, dán, liechtenstein-i és svájci válogatottak dominálták. A végső éremtáblázat is ennek megfelelően alakult, a csehek végeztek az első helyen (3 arany, 1 ezüst, 1 bronz), másodikak a dánok (1 arany, 1 ezüst), a harmadikak az osztrákok (1 arany, a bronz), majd Liechtenstein a negyedik (1 arany), az olaszok az ötödik (2 ezüst, 2 bronz) és a svájciak a hatodik (2 ezüst, 2 bronz) helyen végeztek.

A magyar színeket az utánpótlás válogatott hat tagja (Bukovácz Anna, Lőrincz Benedek, Magyar Gergő, Bokros Csenge Anna, Lőrincz Bendegúz, Baranyi Dávid Áron) és két nemzetközi (olasz-magyar-dán) csapatban induló versenyző (Tóth-Almási Borbála, Gerely Attila) képviselte.

Az első versenynapon egy egyéni időfutamot kellett teljesíteni a versenyzőknek, mely egy rövidebb, kisebb technikai elemekkel, kanyarokkal, meredek mászásokkal tarkított nyomvonalon lett kijelölve.

Az egyéni időfutam (STT) magyar eredményei:
WU15 (85 induló): Bukovácz Anna 54.hely
Tóth-Almási Borbála 67.hely
U15 (144 induló): Lőrincz Benedek 19.hely
Magyar Gergő 77.hely
WU17 (87 induló): Bokros Csenge Anna 7.hely
U17 (180 induló): Gerely Attila 73.hely
Baranyi Dávid Áron 91.hely
Lőrincz Bendegúz 132.hely
A csapat időfutam (TTT) magyar eredményei:
U15 (73 induló csapat): 33.hely
U17 (85 induló csapat): 38.hely

A második versenynapon a csapatváltók következtek, melynek során az XCO pályán kellett minden csapattagnak egy kört teljesítenie. A nap magyar vonatkozású csapatváltó (XCR) eredményei:
U15 (73 induló csapat): 37.hely
U17 (85 induló csapat): 40.hely

Egy pihenőnapot követően, szombaton kezdődtek az olimpiai-cross futamok, melyek során a különböző kategóriák versenyzőinek különböző körszámmal a teljes XCO pályán kellett összemérni tudásukat, erejüket. Az olimpiai-cross (XCO) versenyszám eredményei:
WU15 (84 induló): Tóth-Almási Borbála 43.hely
Bukovácz Anna 45.hely
U15 (144 induló): Lőrincz Benedek 41.hely
Magyar Gergő 80.hely
WU17 (87 induló): Bokros Csenge Anna 37.hely
U17 (180 induló): Baranyi Dávid Áron 27.hely
Gerely Attila 82.hely
Lőrincz Bendegúz 119.hely


U-17-es versenyzőként az osztrák csapat tagjaként, de magyar állampolgárként az Ausztriában élő Szabó Levente is részt vett az EB-n. Az egyéni időfutamban a 79. helyen, csapatban az időfutamban és a váltóversenyben is a 48. helyen, míg az XCO versenyen a 95. helyen végzett. Levente több magyar versenynek is résztvevője, indult az soproni OB-n is.

Gratulálunk minden magyar versenyzőnek!

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo