fbpx

Downhilles bajnokavatás idén is!

Voltak bőven kérdések és problémák, hullámvölgyek és hullámhegyek, de jelen állapot szerint a megszokottakhoz hasonlóan kerül megrendezésre az immáron Rad Company Downhill Országos Bajnokság 2020! A dátum 2020. augusztus 7-9., a helyszín Eplény!

A tavasszal kialakult rendkívüli helyzet sajnos a Downhill Országos Bajnokságot is igencsak érintette, de ameddig csak lehetett az volt a terv, hogy tartva legyen az eredeti augusztusi időpont.
Sorra jöttek az intézkedések és előírások, majd további néhány hátrányosan érintő tényező, szponzor- és forráskiesések, szervezési nehézségek stb., így nem maradt más lehetőség a rendezésre, mint eltolni szeptemberre az eseményt. Ennek viszont más akadálya merült fel. Az őszi intenzív vadász tevékenység miatt erdőlátogatási korlátozás van érvényben a területen és emiatt nem lehetséges rendezvény lebonyolítása az őszi időszakban.
Végül és nem kevés idő elteltével tehát egyetlen választás maradt, hogy számos kompromisszummal, de megrendezésre kerül az eredeti időpontban a DH OB vagy elmarad 2020-ban, mint ahogy rengeteg verseny és rendezvény került törlésre a kialakult helyzet miatt.

Nyilvánvalóan az előbbi volt a cél és közben a szabadtéri sportesemények szigorításain is enyhítettek, valamint a napokban névadó támogatóval is bővült verseny! A Downhill OB eddigi résztvevői számára nem is ismeretlen névvel gyarapodott, hiszen az elmúlt években a kitelepült kerékpárszervizt biztosító Rad Company támogatásával került biztos alapokra az idei bajnokavatás.

Sajnos persze nem áldozatmentes a rendkívüli helyzet, ezek között van a szombat délutáni szlalom viadal, ami idén kiépített parallel nyomvonalakon, páros csapatokkal került volna megrendezésre. Azonban nem marad betöltetlenül a helye, ismét a programba került így a Pro Run a downhill pályán, azaz a rajtlista szerinti mért edzés a licences versenyzők részére. Ráadásul a teljesített szombati Pro Run már egy kötelező edzőkörnek is beszámítható, így a vasárnap reggeli minimum két körös edzésen nekik már egy kör is rajtlehetőséget biztosít az időmérő futamra.

Néhány egyéb változást is érdemes megemlíteni, melyek mind azt szolgálják, hogy az augusztusi hétvégén az Eplényben töltött idő minél kényelmesebben és minél élvezetesebben teljen. Ide tartozik a Síaréna büféjének megújulása, színvonalban és kínálatban egyaránt, mindez az árak némi csökkentése mellett. Továbbá mostantól nem csak az egyesületeknek lesz lehetősége sátor-, depóhelyet foglalni, hanem bárki számára elérhető lesz a munkaugy (kukac) siarena.hu email címen, az igényelt méret megjelölésével, 4000 Ft / 10x10m áron a három napra. A rendezvény természetesen a nézők számára ingyenes, azonban aki szeretné a négyüléses síliftet használni a pálya rajtjába jutáshoz, annak lehetősége lesz nézői/vendég napijegy kiváltására kedvezményes áron, háromszori felvonási lehetőséggel. Továbbá a versenyzők a nevezési csomag részeként kapnak kuponokat, melyekkel igencsak kedvezményes áru kísérő jegyet válthatnak a felvonóra a segítőiknek, rokonaiknak, barátaiknak az esemény mindhárom napjára.

Az alapok maradnak, bajnoki korosztályokban szükséges a versenyzői engedély – amit már érdemes is elkezdeni kiváltani, akik még nem tették – de Open és Merev kategóriában anélkül is bárki elindulhat egy műszakilag felkészített kerékpárral és az előírt védőfelszerelések viselésével. Mindenki megtalálhatja a maga számítását és kihívását, hiszen minden pályaelemnél természetesen kerülő nyomot is kialakítunk! A célba érés sokat jelenthet, hiszen a vasárnapi döntő minden sikeres teljesítője között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra az eredményhirdetést követően!

Bajnoki latolgatásokat még a későbbiekre hagyjuk, hiszen csak most veszi kezdetét a versenyszezon és néhány szubjektív véleményen kívül még nem sok információ van az esélyekről. Ha viszont a misztikus sormintát vesszük alapul, akkor Ferenczi Marcell címvédésére lehet számítani a statisztikusoknak (2013-2014 Liszi Attila, 2015-2016 Zámbó Dávid, 2017-2018 Palotai Gábor, 2019-??? Ferenczi Marcell). Ennél talán racionálisabb térben maradva, sokesélyes lehet az idei év is. Nagy izgalmakra lehet számítani a nyílt kategóriáktól kezdve, a 30 pluszos Mastereken és feltörekvő fiatalokon át, egészen a szebbik nem képviselőiig és a mindig tűzijátékot hozó Elite Férfiakig!

A fentebb említett idei rendkívüli helyzet miatt néhány nagyobb terv a következő évekre maradt, de így is lesznek újdonságok, mind a pályán, mind azon kívül és kimondottan büszkék leszünk rá, hogy jelen körülmények között is meg tudjuk rendezni a Rad Company Downhill Országos Bajnokságot! Érdemes lesz figyelemmel követni a facebook esemény oldalt ( https://www.facebook.com/events/1434441736944646 ), ott azonnal értesülhettek az aktuális hírekről és fejleményekről!

A kedvezményes online előnevezés július 22-én délben veszi kezdetét a www.dhracing.hu –n, valamint a versennyel kapcsolatos információk is megtalálhatók a folyamatosan frissülő honlapon. Tehát augusztus 7-9., Eplény, ahol idén is fergeteges hangulat várható, a jelenlét erősen ajánlott!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo