fbpx

Cratoni C-Loom városi fejvédő

A kerékpárt közlekedési eszközként használók száma folyamatosan növekszik, közülük egyre többen használnak pedelec-et, a Cratoni az ő igényeinek megfelelően tervezte a visszafogott megjelenésű, szinte minden ruházathoz illeszkedő, maximális biztonságot és kényelmet nyújtó C-Loom városi fejvédőt.

Cratoni_C-Loom

A C-Loom már megjelenésében is robosztus, erős fejvédő képét nyújtja, amire a megnövekedett városi veszélyhelyzetek miatt szükség is van, hiszen ha városban elesik az ember egyből kemény tárggyal érintkezik a feje, szükség van a fokozott védelemre. A Cratoni ennek érdekében a legfejlettebb In-Mold technológiát használta fel a sisak gyártása során, melynek köszönhetően a sisak a maximális biztonságot nyújtja jelentős tömegnövekedés nélkül. A német gyártó az úgynevezett Downshell alsó héjat is bevetette a fejvédő tervezése során, ami azt a célt szolgálja, hogy leesésekkor, szállításkor alulról védi az EPS habot (ami valójában a fejvédők legérzékenyebb része) a benyomódásoktól, sérülésektől, karcoktól.

Cratoni_C-Loom

Bármennyire is a városi közlekedés nem annyira intenzív, mint a sportcélú felhasználás, de így is termelünk felesleges hőt és szükségünk van szellőzésre a sisakon, hogy ne fülledjen be a fejünk. Ezért a Cratoni kilenc, a városi használók igényeinek megfelelő, szellőzőnyílást tervezett a C-Loom-ra, melyeket belül mély szellőzőcsatornák kötnek össze és így optimális szellőzést biztosítanak fejünknek, viszont őszi időben sem fagy meg benne a fejünk, mint pl egy országúti fejvédőben. A sisak belsejét szinte teljesen Clean Tex szivacsozás borítja, mely az izzadságot felszívja és gyorsan szárad, természetesen kivehető, mosható, cserélhető. Ezenfelül rovarháló is található benne, ami kiváló védelmet nyújt a darazsak és méhek ellen.

Cratoni_C-Loom

A tökéletes illeszkedésért a Cratoni a legjobb fejméret állító rendszerét építette be a C-Loom-ba, ami nem más, mint a Light Fit System, ami nevének megfelelően könnyű, de nem ez a legfőbb erénye, hanem a kiváló állíthatósága, a tarkónál egy racsnis tekerő segítségével tudjuk a körméretet szabályozni, míg belül 3 lépcsőben patentos megoldással a rendszer magassága állítható, egy igazán kiforrott rendszer, mely megbízhatóan és hibátlanul működik. A puha anyagból készült pántok hossza is könnyedén beállítható a gyártó más modelljeiből már jól ismert csatok segítségével. Ha már Cratoni, akkor Steplock állcsat sem maradhatott el, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott, nehogy kidörzsölje az állunkat.

Cratoni_C-Loom

Egy mini integrált sild található a C-Loom elején, ami pont olyan hosszú, hogy még nem lóg bele a látómezőnkbe, de némi védelmet ad arcunknak a napfénytől. A fejvédő hátuljáról az elmaradhatatlan fényvisszaverő elemek sem hiányozhatnak, amik remekül egészítik a felettük elhelyezkedő többfunkciós led-es hátsó lámpát, mely nagyban növeli láthatóságunkat az esti, éjszakai órákban.

Cratoni_C-Loom

Egy kiváló kifejezetten városi használatra tervezett fejvédőt ismerhettünk meg a C-Loom személyében, ami maximális védelmen felül a stílusos megjelenésének köszönhetően tökéletesen passzol városi ruházatunkhoz, legyen szó akár elegáns öltönyről vagy laza farmerről. 2 méretben és 4 színben elérhető.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>9 szellőzőnyílás
>Alsó héj – Downshell
>In-Mold
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Netpad – rovarhálós szivacs
>Clean Tex szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Hátsó világítás
>Beépített sild
>2 méretben: S-M (53-58cm), L-XL (58-61cm)
>4 színben

Tömeg: 350g (S-M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 29 990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://webshop.velostar.hu/termek/sisak-c-loom-brown-blue-641410a2
http://cratoni.com/en/bike/pedelec_-_e-bike/c-loom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo