fbpx

High5 tippek, hogy mindig “fullon” legyél

Benkó Barbara, Poór Brigitta, Blazsó Márton, Búr Zsolt, Bringabanda SC, Merkapt Maraton Team, VKE-Nelson. A közös bennük az, hogy mindegyikőjük a High5 termékeit használják. Örömömre szolgál, hogy én is a támogatottak közt lehetek.

A kapcsolatom a termékekkel 3-4 éve kezdődött, csapattársam volt a High5 hazai forgalmazója. A High5 főleg az állóképességi sportolókat célozza meg, így a kerékpárosokat, futókat, duatlont és triatlont űzőket. Nekik biztosít teljes energiapótlást és a regenerálódásban is nagy segítséggel van. Mivel az évek alatt volt lehetőségem kipróbálni szinte minden terméket, megpróbálok mesélni róluk, hogy megkönnyítsem másnak is a termékválasztást.

Támogatott versenyzők: Búr Zsolt és Blazsó Márton

Mivel viszonylag nagy darabnak számítok a kerékpáros mezőnyben, nagy az izomtömegem, ezért gyakran a 4:1 Energy Source italport használom. Ez az ital négy rész szénhidrát mellett tartalmaz egy rész fehérjét.

Tapasztalatból érzem, hogy nekem a fehérjére is szükségem van, hisz az izmaimat folyamatosan “etetni” kell. Hosszabb versenyeken vagy edzéseken a harmadik-negyedik óra után előjövő gyengülés érzése, amire megoldásként szolgál ez az ital.
Tipp: Az első órákban elegendő a hagyományos fehérje nélküli Energy Source – amit indulásnál készítettünk a kulacsunkba -, a későbbiekre pedig egy 50 grammos kis tasaknyit érdemes zsebre tenni.

High5 Isotonic, Protein Recovery és EnergyGel

Nagyobb mennyiségben fogynak nálam még az Isotonic és az Energy Source italporok is. Az átmozgató edzések kivételével szinte mindig ilyet töltök a kulacsba. 100 gramm porban 384 kcal energiát és 96 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ezek után túl sokat már nem is érdemes beszélni róla.
Tipp: Én a 2,2 kilogrammos kiszerelést szoktam választani és indulás előtt bekeverek annyi kulacsot, amennyire szükségem lesz. Természetesen kapható kiporciózva is, 50 grammos kiszerelésben.

A versenyeken hű társaim a zselék: az Energy Gel és Iso Gel.
A kettő közt a különbség abban rejlik, hogy az Isogel hígabb. Itt 60 grammos kiszereléssel találkozhatunk, ami a több folyadék miatt van. Meleg időben praktikusabb, mert könnyebben lecsúszik és az ajánlás szerint nem kell utána vizet fogyasztani. Én azért egy keveset mindig ittam rá. Kibontani nagyon könnyű, foggal menet közben is letéphető a zárófülecske
Tipp: A vázra (felsőcsőre), kormányszárra szigetelőszalaggal felerősített vagy a kerékpáros nadrág szárába betűzött zseléhez menet közben is nagyon könnyen hozzáférünk. Nem kell a hátsó zsebben keresgélni és nem lebeg a hátsó zsebünkben.

Energy Bar, kulacs és zselékulacs

A versenyek és hosszabb edzések után elengedhetetlen a fehérje utánpótlás. Erre a Protein Recoveryt kínálja megoldásként a High5.
Banános, csokis és nyárigyümölcsös ízek közül választhatunk. Nekem a kedvencem a csokis, de a másik kettőnek is remek íze van.
Tipp: vízzel és tejjel egyaránt fogyasztható. Ha nem otthon isszuk, érdemes előre bekészíteni a shakerbe és magunkkal vinni, majd verseny után csak felönteni vízzel és már fogyaszthatjuk is. A csokisnál tejjel higítva vigyázni kell! Könnyű rászokni.

A High5 termékek finomak. Kihangsúlyozandó, mert az íz igenis számít. A termékekben nincs aroma, hanem valódi gyümölcsöt használnak, ízfokozók és szintetikus anyagok nélkül. Találkoztam már más gyártók termékeivel, amit nem viselt el a gyomrom.
A gyengébb gyomrúaknak is érdemes kipróbálni, mert a kellemes ízek nem túlzottan erősek, ingerlőek.
A High5 büszke arra, hogy termékeik mentesek a doppinglistán szereplő anyagoktól és a laboratóriumi, valamint a vásárlók, sportolók és professzionális csapatok általi teszteken bizonyítottak.

Az ország számos pontján találhatunk viszonteladókat, sok versenyen találkozhatunk a sátrukkal, de a forgalmazó honlapjáról is kényelmesen rendelhetünk, ahol általában a teljes termékskála rendelkezésre áll.

Bővebb információ a termékekről: http://www.high5.hu/

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások