fbpx

„Hero-szökésből” lett bajnok a világ egyik legjobb tempómenője!

Tavaly nem jött össze az egyórás világcsúcs az ausztrál Jack Bobridge-nek (aki 4000 méteren még a világ legjobb idejét jegyzi 4:10 perccel), új csapata a Trek színeiben azonban ma nagyot villantott!

Jack Bobridge (Fotó: Trek-Segafredo)

Jack Bobridge (Fotó: Trek-Segafredo)

A 26 éves kerékpáros egy kivételesen hosszú szökés után nyerte meg ma a komoly presztízzsel bíró és a januári időpont miatt nagy érdeklődésre számot tartó ausztrál országúti bajnokságot. A forró nyárban a 183 kilométeres, 18 körös versenyen már két kör után kialakult egy 21 fős elmenés, melyben Bobridge is ott volt a Trek-Segafredo csapatából.

A hetedik körben Bernie Sulzbergerrel (Drapac) szöktek tovább, a 10. körtől pedig egyedül folytatta útját Bobridge a győzelem felé. 90 kilométer várt rá kerékpáros szleng kifejezéssel élve „hero-szökésben”, a Trek mezében Jens Voigt-tól láthattunk hasonlókat korábban. A 4000 méteres világcsúcstartó végül nagy előnnyel, 2:52 perccel nyert az új WorldTour gárda, a Dimension Data színeit képviselő Cameron Meyer előtt.

A 40 kilométeres időfutamon a BMC csapata tarolt, szintén egy egyórás-menő, Rohan Dennis nyert új csapattársa, Richie Porte előtt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo