fbpx

Hegedűs László: „Egyre jobb a formám, de a lelkemnek kellett ez a siker”

A 2013-as Világkupa-szezon első állomását követően megnyerte a német bajnokság regionális idénynyitóját a magyar triálos világklasszis, Hegedűs László.

A 22 éves ceglédi fiatalember a sikeres heubachi Világkupa szezonnyitót követően a rendezők kérésére elindult az idei év első német bajnoki futamán, amit bombaformában „végigpattogva” meg is nyert. Hege elmondta, nagyon élvezte a versenyt, ahol több pályát is hibátlanul teljesített, és ez a siker a lelkének is jót tett.

hege-német bajnoki-győzelem

Már az első Világkupa futamon, a németországi Heubachban hatvan indulóból a 13. helyen végzett, és erre az eredményére most rátett egy lapáttal: nagy fölénnyel megnyerte ugyanis a német bajnokság nyitófordulóját. A verseny szervezői kérték meg a magyar versenyzőt – látva az edzésmunkáját a verseny helyszínén – hogy mindenképpen induljon el. Az egyre jobb formába lendülő Hegedűs László ezzel a győzelmével bizonyította, ha megfelelő körülmények között készülhet, igenis képes felvenni a versenyt a legjobbakkal is.

„A heubachi Világkupa futamot követően ott maradtam Németországban, és a tavalyi Európa Bajnokság pályáján, amely a kontinens egyik legjobb triál parkja, készültem a soron következő, lengyelországi versenyemre. Edzés közben odajött hozzám a német bajnokság egyik szervezője, és meghívott, induljak el az idénynyitó regionális versenyen. Örömmel mondtam igent, főleg azok után, hogy megláttam az indulók névsorát, ugyanis a német élmezőny jelentős része nevezett a szezonnyitóra, így nagy kihívásnak éreztem, hogy megmérettethettem magam ellenük” – fogalmazott Hege.

Még az sem zavarta meg a remek szereplésben a 22 éves ceglédi sportolót, hogy a hőmérséklet a verseny napjára lehűlt 5 fokra, és ismét, ezúttal csak szemerkélő esőben kellett leküzdenie a különböző akadályokat.

„A pályák színvonala a helyszín adottságaihoz mérten kiváló volt. Maximálisan elégedett voltam a teljesítményemmel, hiszen például a második és harmadik körömet hibátlanul teljesítettem, és ekkor tudtam nagy előnnyel elhúzni a mezőnytől. A német szervezők nagyon barátságosak voltak, nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a versenyen való indulásra. Jelenleg Svájcban készülök tovább, ugyanis május 4-én egy nagyszabású és hatalmas érdeklődéssel várt bemutatón szerepelek” – árulta el a világklasszis triálos.

hege-kvízműsor1

Persze a magyar szurkolók sem maradtak Hege-show nélkül: vasárnap este az m1 kvízműsorában, a Szeretlek Magyarország! adásában csodálhatták meg a nézők a magyar versenyző kivételes képességeit.

Az idei nemzetközi versenynaptár

1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely

2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02.

3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.

4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.

Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo