fbpx

Hegedűs László 5. a világkupán: „Ez eddigi pályafutásom egyik legjobb versenye”

A 2013-as Világkupa-szezon második állomásán, a lengyelországi Walbrzychban a nyolcas döntőbe került, és az 5. helyen végzett a magyar triálos világklasszis, Hegedűs László.

2013-hegetriál-lengyel világkupa5

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hetedik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán.

A 22 éves ceglédi fiatalember a hétvégén a walbrzychi Világkupa versenyen folytatta idei nemzetközi szereplését, ahol nemcsak a TOP tízben végzett, hanem bekerült a nyolcas döntőbe. Hege elmondta, az esős, saras körülményeket is legyőzve kihozta magából a maximumot, és élete második legjobb helyezését érte el: 5. lett Walbrychban, megerősítve ezzel a pozícióját a legjobbak között.

2013-hegetriál-lengyel világkupa6

A magyar világklasszis egyre jobb formában van, hiszen az első Világkupa futamon a 13. helyet szerezte meg, nyert már két versenyt – egy hazait és egy német bajnokit –, a szlovákiai Európa Kupán a hatodik lett egy hete, míg most az 5. pozícióban végzett.

„Még nem tudtam eldönteni, hogy Walbrzychban a mezőny vagy az időjárás volt a keményebb. Mindenki elképzelheti, mit kellett átélnünk például a középdöntőben, amikor hatalmas sárban és akkora esőben kellett versenyeznem, hogy tíz méterre sem láttam. Ám ezen a helyzeten átsegített az a rengeteg magyar szurkoló, aki kijött a viadalra.

2013-hegetriál-lengyel világkupa2

A nyolcas döntőbe negyedikként jutottam be, ahol a spanyol világbajnokkal szemben csak azért maradtam alul, mert ő eggyel kevesebb pályát teljesített hibátlanul, így hiába értem el vele azonos pontot, ő jutott be a szuperfináléba, én pedig életem második legjobb eredményét elérve végül ötödik lettem.

Eddigi pályafutásom egyik legjobb versenyét teljesítettem, bekerültem a legjobb öt közé, és visszaszereztem a világranglistán a hetedik pozíciómat úgy, hogy közelebb kerültem az előttem állókhoz” – fogalmazott a viadal után Hegedűs László, akinek a következő versenye már a Svájcban rendezendő Európa-bajnokság lesz.

2013-hegetriál-lengyel világkupa3

Az idei nemzetközi versenynaptár:
1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely
2. Világkupa:  Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02. – összetett 5. hely
3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.
4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.
5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.
Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.
Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo