fbpx

Háromezer bringás a Balatonnál

Május 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonnak. A kerékpározás élménye mellett sokan segítő szándékkal, nemes célt támogatva tekerték le az öt táv valamelyikét.

„Öt táv, kétkeréken, minden korosztálynak” – szól a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton mottója, és valóban a lelkes hazai kerékpáros közösség minden korcsoportja képviseltette magát a háromezer résztvevő között. A legfiatalabb induló a maga 4 évével vágott neki a 6 kilométeres bringatúrának, míg a szeniorok legidősebbje 78 évesen vállalkozott az egyik, éppen 78 kilométeres távra.

A McDonald’s BringaMánia program és a Tour de Balaton legfőbb célja, hogy a kerékpározást, a mozgás örömét minden korosztály körében népszerűsítse, hogy minél többen élhessék át a bringás túrázás élményét. A távok a kisgyermekeknek ideális 6 kilométeres Balaton XS túrától a teljes tavat megkerülő, 206 kilométer hosszú XL-es túráig terjedtek.

A Siófokról induló Tour de Balaton túra minden távja kényelmes tempóban zajlott, így a túrázóknak alkalma nyílt élvezni a balatoni táj szépségét és a kellemes, napos időt – ami önmagában is óriási ajándék volt mindenki számára, hiszen az elmúlt napokban, hetekben kíméletlenül esett az eső. A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton idén több rekordot megdöntött, a legnagyobb kihívást jelentő, 206 km-es Balaton XL-es túrán például idén minden eddiginél többen, ezernégyszázan indultak el.

Az idei évben a 3000 résztvevő a környezet védelme érdekében a rajtcsomagban kapott kulacsokba tölthette a frissítő italokat, kiváltva ezzel a frissítő pontokon korábban használt 17 ezer műanyag poharat.

Az esemény mindemellett nemes célt is támogatott. Idén már kilenc bringás nagyköveti csapat indult el, hogy ezzel gyűjtsön támogatást az idén 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. A jótékonysági akcióban több, mint 5 millió forint gyűlt össze, melyet a miskolci Ronald Ház megszépítésére fordítanak majd. Az Alapítvány által működtetett apartmanházakban és kórházi szobákban, térítésmentesen lakhatnak azok a családok, akiknek gyermeke otthonuktól távol, hosszan tartó kórházi kezelésben részesül.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo