fbpx

Három ob érem a Merida Maraton Team CST idei célja

Anno, 1996-ban néhány lelkes amatőr hegyibringással, na meg egy céges Trabanttal indultak neki az akkori versenyeknek, majd ’97-ben Maraton SC-ként kapták meg a bírósági bejegyzést. Ma közel 70 taggal és a legkorszerűbb technikával az ország egyik vezető klubja a Merida Maraton Team CST.

A gárda Vinczeffy Zsolt személyében adta az első montis olimpikont, és a hazai viszonylatban egyedülállónak számító, 33 – nemcsak hegyikerekes – bajnoki győzelmet számláló Vajda Márta is évek óta a színeikben versenyez. A legeredményesebbek a napokban vehették át legkorszerűbb kerékpárjaikat.

„Az idei versenyterveket illetően az olimpiai krossz és a maraton szakágban egyaránt az összes kupafutamon szeretnénk rajthoz állni, ez 12 versenyt jelent. Természetesen ott leszünk az országos bajnokságokon, ahol több korosztályban is számolni kell majd velünk. Programunkban szerepel a Tour De Pelso, és egyéb országúti versenyek is, a 24 órás mountain bike csapatverseny, legalább egy dobogós hellyel. Szeretnénk teljesíteni egy, akár kettő külföldi mountain bike többnapost, ez persze a szponzori oldaltól is nagymértékben függ. Céljaink között legalább 3 magyar bajnoki cím és összetett kupagyőzelem, az elit versenyzőink – Lobmayer, Szlobodnyik, Szalontay – külföldi versenyeztetése, továbbá a hazai egyesületek közt kihirdetett csapatösszetett dobogója szerepel. A szakágak közül olimpiai krossz és a maratonon kívül nem tudunk versenyzőket indítani, a triál, downhill, és a 4X versenyrendszerében nem veszünk részt, ezért még ekkora gárdával is nagyon nehéz lesz dobogós helyet elcsípni.” – tájékoztatott a „Bringázz a munkába!” kampány alkalmából adott interjújában Mikula Gábor csapatvezető, aki nem csak az edzések és versenyek alkalmából ül kerékpárra.

Az elmúlt esztendők kiváló eredményeinek köszönhetően, a jövő céljainak eléréséhez a legkorszerűbb technika áll a csapattagok rendelkezésére. A Merida Maraton Team CST legeredményesebb kerekesei néhány napja látványos bemutató keretében, a Bringaexpón kapták meg kerékpárjaikat. Új, 2009-es Merida Carbon FLX 1000 gépet vehetett át Vajda Márta 33-szoros magyar bajnok és Módos Gabriella összetett maraton győztes, többszörös olimpiai krossz (XCO) és maraton dobogós. Kiss József többszörös XCM dobogós, a T-Mobile TOP maraton sorozat master kategóriájának győztese, aki egyben – érdekességként – többszörös bajnok tájfutó, egy Carbon FLX Team vázat nyúzhat. Szlobodnyik Zsolt és Lobmayer Balázs olimpiai krossz magyar bajnokok, megannyi viadal dobogósai egy-egy komplett Carbon FLX Team kerékpárt kapott, valamint Szalontay Bence olimpiai krossz utánpótlás országos bajnok, a maraton versenyek rövidtávjának egyik hazai legjobbja egy CycloCross 4 típusú géppel törhet babérokra – ezúttal már a ciklokrossz szakágban is.

Videók az eseményről:
http://fanbike.hu/?p=282#respond
http://www.lossymedia.extra.hu/bringaatadas.html
http://www.bringavideo.hu/A_nagy_gorgo_csata_

Forrás: Bikefun sajtóközlemény
Bővebb információk: www.bikefun.hu és www.meridateam.hu
Fotók: Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo