fbpx

Hamax Outback utánfutó és Caress gyerekülés – a kényelem hullámhosszán

Nem várt kegyben részesített a forgalmazó, mikor beállítottak, hogy tessék, itt van a legjobb futónk és a legjobb gyerekülésünk próbáljátok ki a három gyerkőccel. Se szó, se beszéd, azonnal beleugrottak a gyerekek és estig ki sem akartak szállni belőle. De hogy milyen eszközökről is van szó?

Hamax Outback utánfutó

A norvég Hamax termékeit nem rég jelenítettük meg oldalunkon egy palettabemutató formájában, de most még közelebbről adódott lehetőség a tanulmányozásukra. Az Outback a jobban felszerelt utánfutó az Avenida mellett, ez egy sportosabb formavilággal és felépítéssel megáldott mini-csapatszállító. Ötletes technikai megoldásai mellett szerencsére a kényelemről sem feledkeztek meg, 5 pontos párnázott pántrendszere és maguk az ülések is a jobbik fajtából valók.

Felsorolni is nehéz, mennyi hasznos és gyakorlatias megoldás van belesűrítve a kb. 1 köbméteres térbe, de megkísérlem: az első bolygókerék és a vonórúd közt egy mozdulattal lehet váltani, a kuplungos vonórúd kialakítás miatt borulásbiztos, a toló rúd állítása több mint 180 fokban lehetséges, összecsukható, kerekei egy mozdulattal leszedhetőek, ülések háttámlái 4 fokozatban dönthetőek (az új modellnél fokozatmentesen), a hátuljában méretes pakoló rekesz van, oldalán hatalmas ablakok, állítható napvédő roló, rovarháló, esővédő huzat, reflektív felületek mindenhol, súlyra szabható rugózás, felülről betekintő ablak, rejtett zsebek, parkolófék, egyszerű és intuitív működés. Ezen felül csatlakoztatható hozzá szintén egy mozdulattal jogging kerék is, amely a féket is tartalmazza. Csak nagy vonalakban.

 

Kerékpárra való csatlakoztatása egyszerű, egy fém céleszközt kell a hátsó gyorszárunk alá felszerelni, és már mehet is a móka. Nem ez az első futó, amivel dolgom van, így fel voltam készülve minden esetlegesre, de nem kellett csalódnom, hátulról néma csend, az utasok kedvesen nézelődtek és persze a futó is úgy dolgozott, ahogy kell. Mondhatni vasalta az aszfaltot, de mindenképp nagy segítség a kerekenként állítható rugózás. Enélkül személy szerint nem biztos, hogy pénzt mernék áldozni egy futóra, beleértve az összes konkurens gyártó modelljeit is.

De azt gondolom hogy ez az egy kép igazából mindent elárul:

 

Hamax Caress

Az utánfutó után majdnem azt gondoltam nem lehet ellopni a show-t. De 19-re is lehet lapot húzni, ez esetben szerintem a Hamax telibe talált. A Caress különlegessége, hogy csomagtartós felfogatása rugózással van kiegészítve, vagyis a gyermekünket nem fogjuk tudni szétrázni, akárhogy is próbálkozik a magyar aszfalt. A tesztpilóta mosolya őszinte.

De itt is próbáljuk meg sorra venni, miért kérnek egy ilyen gyerekülésért átlagos hazai pénztárcával mérve sokat. Illetve nem biztos, hogy ez a korrekt megfogalmazás. Önmagában az árat nézve bizony 48ezer forintos címkével találkozunk, ám mellé téve a kínált tudást, igazából már nem is tűnik olyan soknak. Ráadásul szeretett utódunk kerékpárhoz szoktatásához, sportos életmódra neveléséről van szó. A gyerekülés rugós kialakítása az egyik legkomolyabb érv mellette, de nem lehet elmenni a dönthetőség mellett sem, és nem csak egy kis szögről van szó, konkrétan majdnem fekvőbe lehet rakni.

 

És zárható is, vagyis attól sem kell tartani, hogy a dolgunk végeztével kiérve nem vár meg minket. A háttámlája együtt mozog a biztonsági övekkel, állítása pedig csakúgy, mint a lábtartónak, egy kallantyú elfordításával szerszám- és erőlködésmentesen kivitelezhető. Igazából az egész ülés működésére igaz a szerszámmentes működés, mert sem a felszereléshez, sem a döntéshez, sem a beállításokhoz nincs szükség semmire. Az ár-érték arány egyensúlyba hozásához hozzá tartozik még az is, hogy nem egy szimpla műanyag lemezt kapunk, hanem duplafalú megoldásról van szó, tehát kiemelt védelmet biztosítunk kicsinyünknek egy esetleges baleset során.

 

Verdikt:

Ha valaki elkötelezett kerékpáros és kompromisszummentes eszközöket keres gyermekszállításra, az ne sajnálja kiadni a megkért vételárat, mert minden perc használat kamatostul kárpótolni fogja a mindennapok során. Mindennemű elfogultság nélkül merem javasolni a Hamax termékeit, mert a saját gyermekeim arcán köszönt vissza az alapos és átgondolt tervezés minden nüansza.

A termékeket a forgalmazó honlapján tudjátok megtekinteni: IDE KATT az utánfutóért, és IDE KATT a gyerekülésért.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo