fbpx

Hamarosan lehetnek szabadidős kerékpárversenyek is!

A 2021-es év szabadidős sportrendezvények szempontjából rosszabbul kezdődött, mint a tavalyi, 2020-as “bár csak elfelejthetnénk” év. Eddig egyetlenegy szabadidős kerékpárversenyt sem lehetett megrendezni, de Révész Máriusz friss bejegyzése alapján úgy tűnik, hogy ennek hamarosan vége és versenyengedély nélkül is részt vehetünk versenyeken.

A koronavírus-járvány egyik nagy vesztesei a szabadidős rendezvények, 2020 novembere óta nem lehet szabadidős kerékpárversenyt rendezni, az utolsó ilyen esemény a kőbányai cyclocross verseny volt. Azóta sorra mondják le, halasztják el a versenyszervezők a rendezvényeiket, mert a jelenlegi szabályozás szerint csak olyan eseményeket lehet szervezni, amin csak versenyengedéllyel rendelkező sportolók vehetnék részt és a kerékpársportban viszonylag kevés az olyan szabadidős sportoló, aki versenyengedéllyel rendelkezik.

Viszont tegnap este megjelent Révész Máriusz bejegyzése a facebookon, ami szerint ha eléri az ország az 5 millió beoltottat akkor onnantól fogva lehet arra számítani, hogy engedélyezik a szabadidős rendezvények szervezését. De arra is fel kell készülni, hogy ezeken a versenyeken csak védettségi igazolással lehet majd részt venni.
Mikor éri el az ország az 5 millió beoltottat? Valószínűleg még májusban, így a júniusi események megrendezésére már van esély.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo