fbpx

Halálra gázolták 2009 U23 mountain bike világbajnokát, Burry Standert

Sajnos Inaki Lejarreta végzetes balesete után újra gyászol a nemzetközi mountain bike sport, ezúttal a korábbi huszonhárom év alatti világbajnok dél-afrikai Burry Standert gázolta halálra egy autó.

A Specialized sztárja szülőhazájában, Dél-Afrikában edzett, amikor Shelly Beach közelében egy taxis ütötte el. A 25 éves bringás azonnal belehalt sérüléseibe.

A huszonhárom év alatti korosztályban a dél-afrikai 2008-ban megnyerte az összetett cross-country világkupát és második lett a világbajnokságon, egy év múlva már első lett, megszerezve a szivárványszínű trikót, 2010-ben pedig Kanadában elit kategóriában tudott harmadik lenni a vb-n.

Stander 2011-ben és 2012 első felében inkább a mountain bike megamaratonokon hívta fel magára a figyelmet győzelmekkel a Specialized svájci maratonmenője, Christoph Sauser oldalán (kétszer nyerték meg a dél-afrikai Cape Epic szakaszversenyt), de 2012-ben már újra az olimpiai számra fókuszálva a világkupákon is jól ment (Windhamban nyerni tudott), Londonban pedig a nagyszerű ötödik helyet szerezte meg.

Nyugodj békében Burry!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo