fbpx

Gunn-Rita Dahle Flesja 10. világbajnoki címét szerezte!

DahleLehet, hogy már 42 éves, de Gunn-Rita Dahle cseppet sem fárad. A norvég hölgy az olaszországi Val Gardenában 10. mountain bike világbajnoki címét szerezte, amely a 6. a maraton szakágban. Ezzel a Multivan Merida Biking Team versenyzőnője tovább bővítette eddig is lenyűgöző dicsőséglistáját.

Egy mountain bike maratonon 60 kilométer nem hangzik soknak, de a dél-tiroli Dolomitokban rendezett Sellaronda Hero pályája brutálisan nehéz, nem kevesebb, mint négy kemény emelkedővel, összesen 3400 méter szint mászással a relatív rövid távon. Nem csoda, hogy Gunn-Rita Dahle Flesja óvatosan nyilatkozott az esélyekről a verseny előtt:

„A Sellaronda Hero pályája nagyon kemény, hosszú időre ki kell lépni a komfortzónádból, ha érmet szeretnél nyerni. Én nagyon tisztelem a hosszú és nagyon meredek emelkedőket. De sikerült jól felkészülnöm erre a versenyre, így a nehéz nyomvonal ellenére is bízom magamban. Ha jó napom lesz, képes leszek küzdeni a dobogóért.”

xcm_worlds_valgardena_by_michelemondini_grdf_1st_climb

A norvég hölgy ellenfelei ízelítőt is kaptak a rajttól kezdve, milyen az, amikor Gunn-Rita magabiztosan versenyez. A Multivan Merida Biking Team bringása a starttól a célig dominálta a női futamot.

„Rögtön a start után támadtam, hogy utána saját tempóban hajtsak, én diktáljak a többieknek, és ne kelljen átlépnem a határaim. Ez tökéletesen működött, és a második hosszú mászásra már egyedül maradtam.”

Dahle

Gunn-Rita itt már 1:15 perc előnyben tekert legközelebbi üldözője, Annika Langvad előtt. A Pordoi és a Sella hágóján áthaladva a Val Gardena-i célig tovább növelte a különbséget, ami a végén több mint három percre szökött.

„Természetesen a 10. világbajnoki cím nagyon különleges, egy álom vált valóra. Tudtam, hogy a lejtőkön gyorsabb vagyok az üldözőimnél, ami nagy előnyt jelentett. Az utolsó emelkedőn már nagyon szenvedtem, de azt hiszem ezzel a többi ellenfelem is így volt ma.”

Dahle

Gunn-Rita Dahle Flesja maraton világbajnoki győzelmei: Val Gardena, Olaszország (2015). Kirchberg, Ausztria (2013), Villabassa, Olaszország (2008), Oisans, Franciaország (2006), Lillehammer, Norvégia (2005), Bad Goisern, Ausztria (2004).

XCO-világbajnoki győzelmei: Rotorua, Új-Zéland (2006), Livigno, Olaszország (2005), Les Gets, Franciaország (2004), Kaprun, Ausztria (2003).

A Val Gardena-i MTB maraton világbajnokság eredménye, nők, 60 km:

  1. Gunn-Rita Dahle Flesjå, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, 3:34:13 óra
  2. Annika Langvad, DEN, + 3:18 perc
  3. Sabine Spitz, GER, + 9:26 perc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo