fbpx

Groenewegent 9 hónapra tiltották el!

Dylan Groenewegen 9 hónap eltiltást kapott azért, mert a Lengyel Körversenyen első szakaszán a kordonnak lökte Fabio Jakobsent.

Sajnálatos módon borzasztóan kezdődött az idei Lengyel Körverseny, mindenki emlékezhet rá, hogy egy horror bukással fejeződött be az első szakasz. Dylan Groenewegen az őt megelőzni akaró Fabio Jakobsent a kordonnak lökte sprint közben, melynek következtében Jakobsen súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba kellett szállítani és mesterséges kómába helyezték. Groenewegen sem úszta meg bukás nélkül, őt egy felboruló kordon ütötte ki és eltörte a kulcscsontját. A célvonalon Groenewegen haladt át elsőként, de elvették tőle a szakaszgyőzelmet.
Az UCI vizsgálta az ügyet és nem meglepő módon vétkesnek találták a Jumbo-Visma sprinterét és a Lengyel Körversenyen dolgozó zsűri döntésén (a szakaszgyőzelem elvételén) felül további büntetést szabtak ki rá, 9 hónapra felfüggesztették a versenyengedélyét. Dylan Groenewegen elfogadta a büntetését, így legközelebb 2021 májusában állhat rajthoz a holland sprinter.

Videó az esetről:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo