fbpx

Gravel verseny és hegyi időfutam a Gemenc Nagydíjon

Július 16-én gravel versenyen, míg július 17-én hegyi időfutamon vehetünk részt Szekszárdon a Gemenc Nagydíj kiegészítő eseményeként.

Már írtunk arról, hogy a július 16-17-én zajló Gemenc Nagydíjhoz kapcsolódóan vasárnap kritérium versenyt rendeznek az utánpótlás és amatőr kerékpárosoknak, most viszont két újabb versenyről tudunk beszámolni, szombaton (július 16-án) a Szekszárd környéki dombokon egy gravel és mtb versenyen mérettethetik meg magukat a terepkerékpározás kedvelői, míg vasárnap egy 2,2 km-es hegyidőfutam próbálhatják ki magukat az országútisok.

AC su misura – Gemenc Gravel és MTB Maraton túra, ahol csak a nyomvonal, a dombok meghódítása és önmagunk legyőzése számít, miközben egyik ámulatból esünk a másikba a gyönyörű és változatos tájnak köszönhetően. Teszteld a felkészültségedet! Kerékpárral jársz dolgozni? Hétvégente bringás programokat szerveztek a családdal, barátokkal? Tervezed megkerülni a Tisza-tavat, a Balatont, a Velencei-tavat netán a Fertő-tavat? Szerezd meg az állóképességedet itt. Mindössze 40 kilométer, de a szintkülönbségnek, a meredek emelkedőknek és a technikás lejtmeneteknek köszönhetően az egyik legkeményebb.

Útvonal: A kör hossza ~40 km, kb. 900 méter szintet tartalmaz, nagyon meredek felfelé és lefelé részek is megtalálhatóak benne, keskeny betonozott – a Szekszárdi borvidékre jellemző szurdokok, agyagos/földes erdei utak, sziklás etap és sóderes szakaszok is vannak a pályában. Nagyon „időjárás érzékeny” a nyomvonal, már kisebb mennyiségű eső is komoly változtatásokat eredményezhet a nyomvonalban, emiatt a végleges GPX fájl az útvonalról a versenyt megelőző napon kerül ki a Bikeride SE Facebook – https://www.facebook.com/BikerideHU – oldalára.

Táv:
1 kör ~40 km,
2 kör ~75 km

Szintemelkedés: 1 kör ~900 méter, 2 kör ~1.600 méter

Az AC su misura – Gemenc Gravel és MTB Maraton túrán résztvevők bármilyen típusú kerékpárral teljesíthetik a távot, de javasoltan gravel és MTB kerékpárokkal.

 

További részletekért és nevezésért kattints a szervező honlapjára.

A gravel verseny kiírását itt találod:
KIÍRÁS_20220716

A vasárnapi hegyi időfutam kiírása:
Versenykiírás_20220717_ITT

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo