fbpx

Gore Bike Wear Windstopper dzseki – technológiában továbbra is etalon

Ha a zord, csapadékos időjárásban sem szeretnéd letenni a kerékpárt, átülni a zsúfolt, kellemetlen tömegközlekedésre, akkor mindenképpen szerezz be egy jó bicajos dzsekit! Az ősztől tavaszig tartó időszakban fel kell készülni a szél, a csapadék és a zord hőmérséklet elleni védelemre, ami csakis speciális ruházattal, illetve a réteges öltözködés elvét követve biztosítható. A jelen tesztben szereplő Gore Bike Wear Windstopper egy magas technikai színvonalú, mindazonáltal megfizethető dzseki a “lélegző” alapanyag feltalálójától.

A hűvös, szeles csapadékos évszakban – a megfelelő védelem mellett – az intenzív testmozgás során keletkező testpára távozását is biztosítani kell. Ezt kizárólag a modern technikai szövetek és gyártástechnológiák képesek biztosítani. A kerékpározás esetében vegyük hozzá a mozgásszabadsághoz elengedhetetlen vékony, rugalmas felépítést, a stabil és pontos illeszkedést, a karok és a derék fokozott védelmét, a láthatóságot, az ellenállóságot, az egyszerű tisztítást… a dzsekifejlesztők számára tehát fel van adva a lecke!

A modern sportruházat megalkotásában úttörő szerepet betöltő amerikai márka a jól ismert GoreTex és a Windstopper technológiát folyamatosan fejleszti, a mai napig a Gore kínálja a leghatékonyabb védelmet és szellőzést. A dzsekiben alkalmazott alapanyagok többrétegű laminált anyagszerkezetet alkotnak, rendkívül fejlett technikai szövetek. Ezek szakszerű illesztése, szabása egy külön tudomány, mivel ellenálló képességük kizárólag így aknázható ki. És minél intenzívebb a testmozgás, annál nehezebb a fenti kritériumoknak maradéktalanul megfelelni.

[divider scroll_text=””]
A tesztben szereplő Gore Bike Wear Windstopper dzseki nem hőszigetelésre „hangolt”, mindazonáltal a háromréteges felépítést és Windstopper technológiát alkalmazó köztes membránnak köszönhetően aláöltözettel akár fagypontig kellemes viselet. Felhasználása sokrétű, lévén a hatékony izzadtságelvezetés akár 15 fokos hőmérsékletben is kellemes közérzetet biztosít. A próbaidőszakban kapott hideget-meleget, bizonyíthatta, hogy kiválóan véd a széltől, a nedvességet pedig az „softshell” anyagfelületről simán lepergeti. Fokozott szellőzőképessége révén beválhat kerékpáros túrázáshoz, munkába járáshoz, edzéshez vagy versenyzéshez egyaránt. Változékony időjárásban a hűvös, szeles időjárásban nyújtja „tudása” legjavát , ha pedig nincs rá szükség, relatíve kis méretre összehajtható.

A Bike Wear Windstopper dzseki ujja és hátrésze kerékpáros testhelyzet szerinti meghosszabbított szabást kap, követi a test vonalát, de egy-két alsó hőszigetelő réteg mindenképpen elfér alatta. A gyártó terminológiájában a szabás “Comfort Fit”, amelyet a széles dzsekikínálatban passzentosabb változatok egészítenek ki. Ez utóbbiak rendszerint drágábbak, mivel a védelem és a “lélegző” tulajdonság mellett az alapanyag rugalmasságát is biztosítani kell. Tesztpéldányunk számos fejlett megoldást alkalmaz, mandzsettája és derékszegése felcsúszást kiküszöbölő rugalmas szegélyt kap, gallérja magasított, a kerékpáros testhelyzetben egyszerre nyújt kiváló védelmet és kényelmet.

Ismét lóg az eső lába…


Érdemes még megemlíteni az első cipzáras zsebet, amely vízálló kialakítású, ideális a gyakran használt kellékek tárolására. Itt a telefon biztonságban van, hátul pedig két hasonló kialakítású, oldalról nyíló zsebet találunk. A dzsekin elhelyezett cipzárak mindegyike rendkívül finoman járó YKK típus, természetesen hatékony védőborítással kiegészítve. A varrások ugyancsak vízhatlanítottak, ami az amerikai ruházati specialistánál már-már alapértelmezett.

Mivel a dzseki az amerikai márka palettáján az alsó árszegmensben szerepel, bizonyos hasznos megoldásokról, funkciókról le kell mondanunk. Például a dzseki összes panelje azonos alapanyagot kap, a hát és a hónalj esetében nem kapunk fokozott szellőzést biztosító megoldást. Emellett a tesztelő hiányolta a mandzsetta, a gallér és a derékrész részleges nyithatóságát. A belső ventiláció így valamelyest korlátozott, a kiváló alapanyag által biztosított “lélegző” tulajdonsággal kell megelégednünk. Valamit valamiért, más tekintetben a Bike Wear Windstopper kifogástalan.

[divider scroll_text=””]
A dzseki többféle színben kapható, például a közúti forgalomban előnyös fokozó „fluo” változat is rendelkezésre áll. A karon és a hátrészen elhelyezett fényvisszaverő elemek fokozzák a láthatóságot. Érdemes megjegyezni, hogy a Gore Bike Wear Windstopper három változatban kapható, a most tesztelt közepes vastagságú, háromrétegű softshell típus mellett egy bolyhos bélést kínáló “termo” és egy rendkívül kis méretre összehajtható ugyancsak Windstopper technológiát kínáló vékonyabb variáns is elérhető.

Habár ennél a dzsekinél nélkülöznünk kell a passzív szellőzést és az eltérő tulajdonságú anyagok nyújtotta csúcsteljesítményt, mindennapi kerékpáros közlekedéshez, túrázáshoz – főleg a vételár függvényében – a Bike Wear Windstopper egyértelműen jó választás. A márka szlogenje szóról szóra tükrözi a valóságot: a Gore által alkalmazott technológia utánozható, de utolérhetetlen!

Jellemzők:

 • szél- és vízálló, emellett „lélegző” kerékpáros dzseki
 • Gore Windstopper® membrán
 • fokozott védelem az időjárás viszontagságaival szemben
 • lehetővé teszi a testpára távozását
 • hosszabbított hátrész és karszabás
 • szigetelt varrások
 • könnyen járó cipzárak
 • ergonomikus magasított gallér
 • egy első és két hátsó zseb
 • biztonságot fokozó fényvisszaverő nyomatok a karon és a háton
 • többféle színben kapható

Ajánlott fogyasztói ár: 38990 Ft – a vékony változat 35990 a termo pedig 40990 Ft.

Forgalmazó: Progress Cycle a.s

Információ a gyártó honlapján és a hazai elérhetőségen. A két másik dzseki elérhetősége:

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo