fbpx

Gonso Bozen „Bike Jeans” kerékpáros farmernadrág teszt

Kerékpáros közlekedőként számos alkalommal kell összeegyeztetnem az elegáns megjelenést a funkcionalitással. Szerencsés, ha ez a két tényező összhangban van, azaz olyan ruhában kerékpározhatok, amely kényelmes, elősegíti a hajtást, emellett az irodában vagy egy üzleti tárgyaláson sem kifogásolható viselet. Itt jön a képbe a sokak számára ismerősen csengő Gonso sportruházati márka kínálatában szereplő Bozen „Bike Jeans” kerékpáros farmer.

gonso_bozen_bike_jeans

Az elegancia foka természetesen szubjektív, a hivatalos megjelenés sok esetben speciális ruhaigényt támaszt. Emellett a funkcionalitás mértéke is széles spektrumon mozoghat. Számomra az ideális kompromisszum megtalálása a lényeg: a viselet ne legyen kényelmetlen, ha az irodába vagy tárgyalásra 20 km-t kell közlekedni, megérkezve viszont ne a bicajos öltözet legyen a fő társalgási téma. Erre a funkcióra a hagyományos farmernadrág nem igazán alkalmas, lényegesen rugalmasabb alapanyagra van szükség, és az sem hátrányos, ha a nadrág fényvisszaverő elemekkel rendelkezik, illetve a zsebek is a kerékpározás igényeihez igazodnak.

gonso_bozen_bike_jeans

A Gonso Bozen lehetővé teszi, hogy hivatalos alkalmakhoz nem kellejen átöltözni, egy lezser inggel kiegészítve a legtöbb helyzetben megfelelő. Emellett hosszabb bicajos utakra is vállalható, minden kerékpáros funkcióval rendelkezik, ráadásul kellően strapabíró a mindennapi használathoz. A siker kulcsa a rendkívüli rugalmas alapanyag. A 77% pamut, 15 poliésztert és 8% elasztánt tartalmazó speciális szövet minden irányban nyúlik akár egy kerékpáros nadrág, tapintása kellemes, testhez álló, emellett dörzsölést, irritációt hosszabb használat esetén sem okoz. Sajnos mindez kizárólag száraz időjárásra áll: átnedvesedve a hagyományos farmerekhez hasonlóan nehéz lesz, és ruganyossága is nagyrészt köddé foszlik.

A tesztelésre kapott példányt hónapokon át nap, mint nap használtam, de jelentős kopást nem tapasztaltam. Tisztítása egyszerű, praktikus. Követve a Gonso használati utasításait, több tucat mosás után mindössze csekély halványodás jelezte a fokozott használatot. A rugalmasság viszont változatlan maradt.

gonso_bozen_bike_jeans

Érdemes kiemelni a nadrág speciális kerékpáros „funkcióit”. A láthatósági elemekről, a zsebek praktikus elhelyezéséről már szóltam, emellett érdekes megoldás a szűkíthető szár, megakadályozva az láncolajjal történő szennyezést. A nyeregbe pattanás előtt egy mozdulattal elvégezhető a szűkítés, leparkolás után pedig ugyanígy kioldható. Innentől a Gonso „Bike Jeans” nem sokban különbözik a hagyományos nadrágviselettől.

Egy multinacionális nagyvállalatnál dolgozom, irodai munkát végzek, így a Gonso Bozen számomra ideális kompromisszumot jelent. Ha kerékpárral ingázó olvasóm hasonló környezetben dolgozik, érdemes elgondolkodnia egy ilyen ruhadarab beszerzését, feleslegessé téve a körülményes munkahelyi átöltözést. Ez főleg akkor előnyös, ha a munkaidőn belül is gyakran kell helyet változtatni, partnert látogatni vagy éppenséggel megbeszélésre menni. A teszt során bebizonyosodott, hogy a Gonso bicajos farmer eme funkciókra bőven alkalmas, továbbá minőségére, strapabíróságára sem lehet panasz.

Jellemzők/érdekességek:
-Az övtartó alatt ingrögzítő patentszemeket találunk
-Fényvisszaverő elemek a hátsó zseben és a szárakon
-Állítható szárbőség
-Kulcstartó

További információk a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo