fbpx

Giro-kávézó: pünkösdi királyság egy héttel korábban és a boldog alattvalók Hollandiában

Elköszönt a 99. Giro d’Italia mezőnye Hollandiától és egy csodálatos közönségtől, akiknek hazai pályán Tom Dumoulin hálálta meg a szurkolást. Az első napok másik nagy sztárja a német Marcel Kittel volt, aki egy hétvége alatt valószínűleg még sosem gyűjtött be ennyi puszit ennyi csinos lánytól…

A 3. szakasz rajtjánál: - Ma trikócsere lesz barátom...

A 3. szakasz rajtjánál: – Ma trikócsere lesz barátom…

A számok szerelmesei kedvéért kezdjük egy kis statisztikával: először 1954-ben startolt külföldről egy háromhetes körverseny, a Tour de France éppen Hollandiából, Amszterdamból indult. Azóta 33-szor rajtolt a rendező országon kívülről a Tour, a Giro vagy a Vuelta.

Óriási szurkoló tömeg Hollandiában

Óriási szurkoló tömeg Hollandiában

A Giro 11-szer startolt Itálián kívülről, hollandiai startra most harmadszor került sor. A flamand állam igen népszerű egyébként a GT-rajtok szempontjából, kilencszer volt alkalom már ilyenre, kárpótolandó a szakértő közönséget, hogy nem rendeznek saját háromhetest.

A hollandok idén is hálásak voltak, tömött utcák, százezres tömeg övezte a Giro d’Italia mezőnyét és a sors nem is írhatott volna jobb forgatókönyvet, minthogy Tom Dumoulin megszerezte a győzelmet az első szakaszon és viselhette a rózsaszínű trikót hazájában!

giro_003

Mondhatnánk, hogy Hollandiában egy héttel korábban ünnepelték Pünkösd királyát, Dumoulin két szakaszt követően húzhatta magára a mezőny legjobbját illető rózsaszínű trikót. Aki véget vetett a királyságának, az a Marcel Kittel, akivel tavaly még egy csapatban tekertek és akinek legszívesebben adta át a Giant kapitánya a Maglia Rosa-t.

giro012

Kittel érthetően szuperlatívuszokban nyilatkozott a csapatról, öröméről, ahogy az lenni szokott, elképesztő erőfölényét mindenki láthatja, ha megnézi a második és a harmadik szakasz befutóiről készült videókat. Kávézónkban most inkább könnyedebb témát választottunk vele kapcsolatban, eszerint válogatva képeket, ugyanis nem valószínű, hogy van mostanában olyan bringás a földön, aki több puszit gyűjtött be egy hétvége alatt csinos hölgyektől, legyen az a barátnője, vagy a pódiumlányok:

Fotók: Stefano Sirotti; Giro d’Italia Press

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo