fbpx

Giro-kávézó: megrogyott, limitet kapott, feladta…

A Giro tegnapi szakasza egyvalakinek, Gianluca Brambillának kétségtelenül karrierje legboldogabb napja volt, azonban ezzel nem mindenki volt így a mezőnyben, “megrogyott” a rózsaszínű trikós is.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Sőt, ennél nagyobb veszteségekről is beszámolhatunk, időlimitet kapott Elia Viviani, Marcel Kittel pedig bejelentette, hogy feladja az idei Giro d’Italia-t. Előbb azonban nézzük, mit nyilatkozott a rózsaszínű trikót elbukó Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), aki nagyon szomorú volt a befutót követően:

Ha elemezni kéne most a helyzetet, azt mondanám, térjünk vissza az „A” tervhez, vagyis azért jöttem, hogy megnyerjem az időfutamokat. Mégis szomorú vagyok, és nem arra gondolok most. Lehet holnap ismét átveszem a vezetést összetettben és mindent másképp látok majd. Nehéz erről most beszélni. Nem gondoltuk a verseny előtt, hogy rámegyünk az összetettre, viszont miután megpróbáltuk, kiderült, hogy volt körülbelül 20 versenyző, aki jobban teljesített nálam az emelkedőn. Ez azt jelenti, hogy nincs sok értelme az összetettért hajtani, de meglátjuk. Nem éreztem magam valami jól ma, kiürült a tank. Ha holnap is hasonló erőben leszek, biztos, hogy nem nyerem meg a kronót. Remélem sikerül regenerálódni és jól menni.

Viviani túl nagy lemaradásban érkezett tegnap

Viviani túl nagy lemaradásban érkezett tegnap

Dumoulin ha tudja hozni jó formáját, visszaveheti a Maglia Rosát, hiszen csak 1:05 perccel van lemaradva Brambilla és 42 másodperccel Zakarin mögött. Nem csak a holland fiú lehetett szomorú a 8. szakasz után, hanem az olaszok egyik reménysége, Elia Viviani, akinek tavaly sikerült szakaszt nyerni. a Team Sky sprintere ugyanis gondba került a tegnapi etapon és időlimitet kapott, vagyis a mai időfutamon már nem állhat rajthoz. (Az összetettben első 20 versenyző fél 4-től kezdi majd meg a 40 kilométeres távot) Nem gurul le a rámpáról ma az a Marcel Kittel sem, akiről a hollandiai szakaszok szóltak, az Etixx-Quick Step német sprintere bejelentette, hogy feladja a Giro d’Italia-t. Becsületére váljon, hogy nem hivatkozik betegségre:

Kittel feladta

Kittel feladta

Szomorú vagyok, hogy feladom a Girót, nagyon jó volt a hangulat itt Olaszországban, köszönöm a szurkolást az olaszoknak, de szükségem van regenerációra, nagyon hosszú volt a szezon első fele. Korán kezdtem az évadot, hogy visszatérhessek a játékba egy nehéz 2015-ös esztendő után, és sokáig is fog tartani az idei év a szokásosnál a katari világbajnokság miatt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo