fbpx

Giro d’Italia: Kittel döntő fölénnyel győzött a Maglia Rosa-ért (videó)

Ma sem elég olvasni a hírt, meg kell nézni a videót… Nem csak egyszerűen megnyerte Marcel Kittel a tömeghajrát a Giro d’Italia 3. szakaszán, hanem elképesztő erőkülönbséget demonstrált a többiekkel szemben…

kittel

Nijmegen és Arnhem között 190 km-t kellett teljesíteni a 3. etapon, a mai nap eseménydúsabb volt, mint tegnap, elsősorban a franciákra járt rá a rúd. Sajnos az összetett top10-re is esélyes Jean Cristophe Peraud saját csapata hibájából bukott és törte el kulcscsontját egy körforgalomból kijövet, amikor vezették a mezőnyt. A szél is jobban fújt ma, így szélezések és persze még több bukás történt, a tegnap remek felvezetést bemutató FDJ csapat is “lefeküdt”, Arnaud Demare-ral egyetemben, de a Milano-San Remo francia győztese sokkal szerencsésebben megúszta a balesetet, mint honfitársa, Peraud.

A nap szökevénycsoportjából Marten Tjallingii (Lotto NL) alkotott “maradandót” a hegyi hajrákon aratott győzelmeinek köszönhetően felhúzhatta a pódiumon a hegyi pontverseny éllovasának járó kék trikót, így Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) után ma is tapsolhatott holland bringásnak a hazai közönség. Az elmenésből a dél afrikai Johann Van Zyl (Dimension Data) próbálkozott a végén szólóval, de amikor a cél előtti kilométereken ráfordult a pofaszeles részre, szinte egy perc alatt olvadt el 20 másodperces maradék előnye.

Következett a tömeghajrá és az Etixx-Quick Step, Sabatini remek felvezetése után Marcel Kittel begyújtotta az utánégetőket és nem volt ellenfele a mezőnyben, a többiek szélárnyékból kiszakadtak mögüle, óriási fölénnyel nyert. A német sprinter ezzel az összetett vezetést is átvette korábbi csapattársától, Dumoulintól, aki valószínűleg szintén elégedett, hiszen tegnap úgy nyilatkozott, Kittel az, akinek szívesen átadná a Maglia Rosa-t. Nem mellesleg felhúzhatja még újra Olaszországban és addig se a Giant-nek kell dolgozni érte.

Az utolsó kilométerek videón:

Giro d’Italia 3. szakasz eredménye:

1 Marcel Kittel (Ger) Etixx – Quick-Step 4:23:45
2 Elia Viviani (Ita) Team Sky
3 Giacomo Nizzolo (Ita) Trek-Segafredo
4 André Greipel (Ger) Lotto Soudal
5 Alexander Porsev (Rus) Team Katusha
6 Kristian Sbaragli (Ita) Dimension Data
7 Moreno Hofland (Ned) Team LottoNl-Jumbo
8 Arnaud Demare (Fra) FDJ
9 Rick Zabel (Ger) BMC Racing Team
10 Matej Mohoric (Slo) Lampre – Merida

Az összetett állás:

1 Marcel Kittel (Ger) Etixx – Quick-Step 9:13:10
2 Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Alpecin 0:00:09
3 Andrey Amador (CRc) Movistar Team 0:00:15
4 Tobias Ludvigsson (Swe) Team Giant-Alpecin 0:00:17
5 Moreno Moser (Ita) Cannondale Pro Cycling 0:00:21
6 Bob Jungels (Lux) Etixx – Quick-Step 0:00:22
7 Matthias Brandle (Aut) IAM Cycling 0:00:23
8 Roger Kluge (Ger) IAM Cycling 0:00:25
9 Chad Haga (USA) Team Giant-Alpecin
10 Georg Preidler (Aut) Team Giant-Alpecin 0:00:26

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo