fbpx

Giro 2016: Újra Ulissi, okosan versenyeztek a fiatalok

Diego Ulissiról (Lampre-Merida) és a rózsaszínű trikós Bob Jungelsről (Etixx-Quick Step) szólt a Giro d’Italia 11. szakasza, egyikük a szakaszgyőzelemért, a másik a Maglia Rosa-ért versenyzett nagyon okosan.

Diego Ulissié a 11. szakasz

Diego Ulissié a 11. szakasz

A Modena és Asolo közötti 227 kilométeres szakasz Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) kiszállásával kezdődött, majd 200 kilométer után gyorsultak fel az események, előbb egy hatalmas tömegbukás szakította szét a mezőnyt. Ez nagyon rosszkor jött, mert a cél előtti rövid, meredek emelkedőkig nem tudtak felzárkózni az érintettek, így teljesen máshogy alakult a verseny, mintha teljes mezőny érkezett volna a végjátékra.

Négy kisebb emelkedő állt a peloton útjában az utolsó 25 kilométeren, melyek közül az első volt a legnehezebb, 16%-os résszel. Támadott a Movistar, először Betancur révén, majd Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo) is, végül a lejtmenetben Alejandro Valverde (Movistar), Vincenzo Nibali (Astana) és Esteban Chaves (Orica-GrenEdge) távolodtak el.

Háromfős hajrá

Háromfős hajrá

Mikor utolérte őket az esélyesek csoportjára szűkült főmezőny, Andrey Amador (Movistar) támadott. A rózsaszínű trikós okosan kivárt pár pillanatot, majd ő is ritmusváltással eredt Amador nyomába, s pillanatok alatt fel is zárkózott. Nagyon okos húzás volt ez, mert innentől hatalmas tempót diktálva tudta védeni a trikót, sőt egy kis előnyt is szerezni.

Az üldözőbolyra eközben felértek hátulról, akik az emelkedőn leszakadtak, de nem állt össze csapat, akik teljes erőből üldözték volna Jungelsékat. Az utolsó emelkedőn Ulissi látta meg a lehetőséget, hogy “most vagy soha”, az elöl haladókra még pont fel lehet ugrani egy ritmusváltással. Ez sikerült is, a lejtmenetben pedig tudott regenerálódni a sprintre.

Jungels rózsaszínben

Jungels rózsaszínben

Jungelsnek nem volt más választása, mint minél gyorsabban felvezetni a hajrát, hiszen Amadornak Valverde miatt nem volt sürgős, és Ulissinek is a szakaszsikerre figyelt csak. A Lampre-Merida olasz versenyzője nem is okozott csalódást a tifosiknak, simán nyerte a hajrát, Jungels és Amador pedig kiosztott újabb néhány másodpercet az összetettben.

Videó összefoglaló:

Giro d’Italia 11. szakasz eredménye:

1 Diego Ulissi (Ita) Lampre – Merida 4:56:32
2 Andrey Amador (CRc) Movistar Team
3 Bob Jungels (Lux) Etixx – Quick-Step
4 Giacomo Nizzolo (Ita) Trek-Segafredo 0:00:13
5 Sonny Colbrelli (Ita) Bardiani CSF
6 Matteo Trentin (Ita) Etixx – Quick-Step
7 Sacha Modolo (Ita) Lampre – Merida
8 Enrico Battaglin (Ita) Team LottoNl-Jumbo
9 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal
10 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team

Összetett állás:

1 Bob Jungels (Lux) Etixx – Quick-Step 45:16:20
2 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:24
3 Andrey Amador (CRc) Movistar Team 0:01:07
4 Steven Kruijswijk (Ned) Team LottoNl-Jumbo
5 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:01:09
6 Rafal Majka (Pol) Tinkoff Team 0:02:01
7 Ilnur Zakarin (Rus) Team Katusha 0:02:25
8 Esteban Chaves (Col) Orica-GreenEdge 0:02:43
9 Gianluca Brambilla (Ita) Etixx – Quick-Step 0:02:45
10 Diego Ulissi (Ita) Lampre – Merida 0:02:47

Giro rovat a Bikemagon: https://bikemag.hu/giro-ditalia-2016

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo