fbpx

Giant TCR Espoir 24 junior országúti

Ha van amit ritkábbnak nevezhetünk a fehér hollónál itthon, az a 24-es méretű gyerek/junior országúti kerékpár, főleg minőségi kivitelben! A Giant szinte a kerékpározás összes szakágát kiszolgálja profi megoldásokkal és még erre a (itthon nagyon szűk) szegmensre is sok figyelmet fordít.

TCR-Espoir-24-White-angle

Az országúti kerékpározás, főleg ha valaki profivá szerente válni, akkor bizony már 6-8 éves korban megkezdődik, sőt 8 éves kor fölött már jönnek az edzések, és az első versenyek is. Erre itthon iszonyatosan nehéz megfelelő kerékpárt találni. Sokan XS-es vázméretű országútikból próbálnak csontra letolt nyereggel junior gépet varázsolni, de a felsőcsőhossz attól még túlzottan hosszú lesz, és itt talán még egy fokkal nagyobb hátrány ez mint a montiknál. Az Espoir 24-es vázgeometriája abszolút alkalmazkodik a gyerekek testfelépítéséhez, a súlyát pedig a Giant saját fejlesztésű ALUXX alumínium ötvözete próbálja minimalizálni.

TCR-Espoir-24-White

2×8 sebességes Shimano Claris váltórendszert kapott, ami természetesen bármeddig fejleszthető ha a követelmények úgy hozzák. A hajtómű kifejezetten gyerekeknek tervezett 48/34-es áttételű, hátul pedig 11-30-as sor segít megoldani az emelkedőket. Érdekessége, hogy kiegészítő fékkart is kapott mint ahogy cyclocross bringákon is szokott lenni. Kerekei Giant gyártmányúak és 20/28 küllősek, amire 24×1”-os azaz 25mm széles gumik kerültek. A bringa átlépési magassága 61 cm, a felsőcső pedig 47 cm hosszú. A bringa kinézte is nagyon ütősre sikerült, egyáltalán nem látszik rajta, hogy valahol is spóroltak volna. Mondjuk az nem is a Giant szokása!

Forgalmazó: Progress Cycle a.s.

Elérhetőség: https://www.giant-bicycles.com/hu/tcr-espoir-24

Fogyasztói ár: 214 900 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo