fbpx

Gepida Ruga Pro 29 – Középszintű integráció

A Gepida Ruga Pro 29″ középszinten hoz a szemnek kedves integrált akkumulátort, így viszonylag kedvező árával és a kerékpár szívében dolgozó legerősebb Bosch motorral könnyen felkerülhet a listánkra, ha merevfarú pedelecben gondolkozunk.

A váz legfontosabb jellemzője azon felül, hogy 6061-es ötvözetből készül az, hogy az 500Wh akkumulátort ügyesen csomagolták az alsócsőbe. Aprónak nem mondható figyelmesség a gyártó részéről, hogy a motort igényes védőlemezzel látták el, így védve az egyik legértékesebb részegységét a rendszernek. A bowdenezések természetesen belül futnak, ez manapság már nem is igazán kérdéses egy ilyen kaliberű járgánynál.

A Bosch Performance Line CX motor bemutatása már-már rutinszerű, de egész biztos vagyok benne sokaknak megvan az, hogy 75Nm csúcsnyomatékot képes leadni, s maximálisan 300%-nyi rásegítést garantál 4 módban. EU-s szabályozások miatt teljesítménye névlegesen 250W. Hatótáv szempontjából elég sok paraméter befolyásolja, de a Bosch készített egy nagyon jópofa kalkulátort, amit IDE kattintva próbálhatsz ki. A vezérlőegység feladatát ezúttal a Purion látja el, mely eleve eMTB felhasználásra lett tervezve.

A kontrollt váltás és fékek tekintetében a Shimano Deore család tagjai végzik, teljes mértékben a középmezőny felső szegmenség erősítik ezek az alkatrészek, ideális választásnak mondhatóak a kerékpárhoz. A kerekek Rodi szegecselt felnit kaptak a Gepida sajátmárkás (Formula) agyaival és Schwalbe Rapid Rob külsőkkel. A leendő felhasználást tekintve nincs kifogásunk ezzel szemben, okosan vannak megválasztva az alkatrészek, mellyel az árat is kordában tartották. Kiegészítői szintén ezt a gondolatmenetet viszik tovább, nagy cicomára nem kell számítani, de igényesen hozzá vannak színezve a logók a kerékpárhoz.

Teleszkópos villája SunTour XCR rugós kiadásban, kormányról vezérelhető lockout-tal, állítható előfeszítéssel, illetve állítható visszaútcsillapítással. Itt lehetne élni a módosítás javaslatával, a bringa elbírna egy hasonló tudású, de minőségibb rugózó elemet, de ez nyilván az árának felverésével is járna, tehát ez egy kompromisszumos megoldás.

A bemutatott bringa jelen esetben 29″ kerekekkel szerelt, viszont elérhető 27,5″-os méretben is, szóval mindenki megtalálhatja a számára ideális kialakítást.

Fogyasztói ára: 919 900 Forint

Specifikáció:

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo