fbpx

Gaudu nyerte az első kategóriás hegyekkel teletűzdelt 11. szakaszt a Vueltán

Hegyek, hegyek, hegyek és hegyek, röviden összefoglalva erről szólt a Vuelta 11. szakasza, de ennek ellenére nem láttunk igazi küzdelmet a piros trikóért, gyakorlatilag békében együtt érkeztek a célba az összetett menők. A szökevények között viszont igazi harc ment a szakaszgyőzelemért, melyet végül Marc Solerel vívott csatában David Gaudu nyert meg.

© Luis Angel Gomez / Photo Gomez S

Kemény hétvége elé néz a Vuelta mezőnye, ugyanis a szombati és a vasárnapi szakasz is több nagy hegyet tartalmaz, melyek akár a verseny végső eldöntésére is alkalmasak. A 11. szakaszon egy harmadik és négy első kategóriás hegyet kell megmásznia a versenyzőknek, melyek közül az utolsó maga a hegyibefutó, ezért előzetesen komoly csatára lehetett számítani az összetett menők között.

11. szakasz

A szakasz egy rövid sztrájkkal kezdődött, amit Froome vezetett, a tüntetés oka az volt, hogy a versenyzők szerint a versenybírók nem megfelelően alkalmazták a 3 másodperces szabályt, melynek következtében elveszítette Carapaz a piros trikót, és a versenyzők (köztük a Jumbo-Vismával) az szeretnék, hogy Carapaz kapja vissza az összetett első helyet.
A sztrájk nem volt hosszú, de pár percet csúszott emiatt a rajt. A szakasz ezenkívül a szokott módon kezdődött, a rajt után egyből megindultak a szökési kísérletek, Tim Wellens (Lotto Soudal) és Guillaume Martin (Cofidis Solutions Credits) tudott megszökni az első emelkedőn, majd további akciókat követően végül 8 ember került be a nap szökésébe, melyet Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Nelson Oliveira (Movistar), Michael Storer (Sunweb), Niklas Eg (Trek-Segafredo), Mark Donovan (Sunweb), David Gaudu (Groupama-FDJ), Tim Wellens és Guillaume Martin alkotott. Az első kategóriás hegyen Marc Soler (Movistar) indult meg a mezőnyből és dolgozott le közel 2 perc hátrányt, mellyel felért a szökevényekre.

A mezőnyt a Jumbo-Visma vezette és nem igazán lehetett azt érezni a tempójukból, hogy utol szeretnék érni a szökést, ami nem meglepő, hiszen a szökésből Soler állt a legjobban az összetettben, de egyáltalán nem volt veszélyes Roglic piros trikójára. Az utolsó hegyen megbomlott az egység a szökevények között, Soler és Gaudu hagyták ott a többieket és haladtak együtt az utolsó 200 méterig, ahol Gaudu indított és könnyedén hagyta ott Solert, mellyel megszerezte élete első szakaszgyőzelmét háromhetesen.

A mezőnyben végig a Jumbo-Visma diktálta a tempót és a cél közeledtével egyre inkább arra lehetett következtetni, hogy ezen a napon senki nem akar támadni. Végül csak Vlasov támadt, de az orosznak akkora hátránya volt a többiekhez képest, hogy senkit nem zavart az akciója. 200 méterrel a cél előtt még Dan Martin indult meg, de sem Roglicot, sem Carapazt nem tudta leszakítani, így gyakorlatilag az összetettben változás nem történt.

Vasárnap ismét kemény szakasz várható, valószínűleg ezen a napon már komoly csatákat láthatunk az összetettben.

 

A Vuelta 11. szakaszának eredménye:

1 David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ 4:54:13
2 Marc Soler (Spa) Movistar Team 0:00:04
3 Michael Storer (Aus) Team Sunweb 0:00:52
4 Mark Donovan (GBr) Team Sunweb
5 Guillaume Martin (Fra) Cofidis 0:00:55
6 Aleksandr Vlasov (Rus) Astana Pro Team 0:00:58
7 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 0:01:03
8 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team
9 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers
10 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma

 

Az összetett állása a 11. szakasz után:

1 Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma 45:20:31
2 Richard Carapaz (Ecu) Ineos Grenadiers
3 Daniel Martin (Irl) Israel Start-Up Nation 0:00:25
4 Hugh Carthy (GBr) EF Pro Cycling 0:00:58
5 Enric Mas Nicolau (Spa) Movistar Team 0:01:54
6 Marc Soler (Spa) Movistar Team 0:02:44
7 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 0:03:31
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:03:44
9 Wout Poels (Ned) Bahrain McLaren 0:03:54
10 Mikel Nieve (Spa) Mitchelton-Scott 0:04:43

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo