fbpx

Garmin-Sharp néven indul Vaughters csapata a Tour de France-on

A Sharp Electronics Europe bejelentette, hogy szpozori megállapodást írt alá a világ egyik vezető kerékpáros csapatával a Team Garminnal. A Slipstream Sports által birtokolt és irányított csapat a június 30-án kezdődő 2012-es Tour de France versenyen Garmin Sharp néven fog indulni.

„Abban az évben, amikor a Sharp azt a száz esztendőt ünnepli melynek során egyedi technológiáival és termékeivel igazi értéket teremtett a társadalom számára, nagy örömmel válunk az európai sportélet egyik legizgalmasabb csapatának névadó szponzorává és technológiai partnerévé” jelentette ki Paul Molyneux, a Sharp Europe vezérigazgatója. „A Sharp arra fókuszál, hogy növelje márkanevének ismertségét globálisan és Európában is, ez pedig kiváló lehetőség arra, hogy számottevő új közönséggel ismertethessük meg magunkat a legfontosabb piacainkon. A Sharp elkötelezett abban, hogy támogassa az őszinteség és a kreativitás ideáit, az etikus innovációhoz való hozzáállása miatt a Slipstream ehhez tökéletes partner.”

A partnerség a Sharp azon törekvésének részét képezi, hogy növelje jelenlétét a japán piacon túl ahol hagyományosan erős, különösen Európában, ahol a vállalat tengerentúli értékesítésének egyharmada történik. A cég Európában új, egyedi márkaplatformmal jelent meg, amelynek része a „This is Why” szlogen. A 2012-es Labdarugó Európa-bajnokságon a Sharp EuroTop-szponzora. Az új kerékpáros szponzoráció is a vállalat százéves működésének ünneplése a globális közönséggel. A megállapodás felkínálja a Sharp számára a lehetőséget Európában, hogy fejlessze a fontos területeket és új piacokra lépjen be, ahol technológiai és gyártási előnyeit ki tudja használni. Szintén tovább építi a Sharp azonosítását a kerékpározással, ami a vezető Egyesült Királyságbeli csapat, a Rapha-Condor-Sharp és a The Tour of Britain verseny szponzorálásával kezdődött.

„A gyorsan növekvő fogyasztói egészség- és wellnesspiac hatalmas potenciállal rendelkezik a Sharp számára, a csapattal és a partnereivel együtt pedig egy világszínvonalú platformhoz jutunk, hogy valóban hasznos technológiákat fejleszthessünk egy erősen koncentrálódó és teljesítmény-alapú környezetben” – mondta Herman Karabetyan a Sharp Europe marketingrészlegének alelnöke. „A kerékpározás tökéletes esete a technológia és az emberi teljesítmény összetartozásának olyan módon, ami teljesen egybevág a Sharp egyik alapelvével, miszerint a technológiák fejlesztésénél a fő szempont az emberi szükséglet. Kihívásnak tekintjük, hogy létező és új Sharp technológiák segítségével segítsük ezt a lenyűgöző gárdát, hogy gyorsabban haladjanak, hamarabb regenerálódjanak és folytassák inspiráló útjukat a sport csúcsaira.“ A csapat 9 európai nemzet tagjaiból áll, a WorldTour pedig 225 napig tart és 14 európai országot szel át, így ez valóban egy páneurópai platform számunkra, ahol demonstrálhatjuk a Sharp elkötelezettségét, hogy megértse és kielégítse az európaiak igényeit.”

A Slipstream                                                                                                                                           

A Slipstream Sports elkötelezett abban, hogy népszerűsítse az etikus sportot és kinevelje a bajnokok következő nemzedékét. A Garmin-Sharp csapata folyamatosan részt vesz professzionális kerékpárversenyeken az egész világon. További információt a www.slipstreamsports.com oldalon találnak.

Professzionális UCI csapatának 2007-es megalapítása óta a Slipstream szilárdan dolgozik küldetésén, amelynek lényege, hogy keményen, de etikusan versenyezzenek mindenek fölött. Ez a csapat volt az első, amely teljesen transzparens doppingellenes programot vezetett be, sikereit pedig a fejlődésre, a legmagasabb szintű technológia használatára, az edzésre és a diétára alapozza. A 2011-es szezon volt eddig a legsikeresebb a számukra, 4 szakaszgyőzelemmel, és a Tour de France legjobb csapatának járó elismeréssel. A 2012-es szezonban már most jobban teljesítenek, a csapat első győzelmét szerezte nagy körversenyen, ugyanis Ryder Hejsedal megnyerte a Giro d’Italia-t.

Az új technológiákkal való közreműködés mellett a Sharp biztosítja a csapat számára AQUOS LCD kijelzőit, audiotermékeit, napcelláit, légtisztító rendszereit, mikrohullámú és pároló konyhai eszközeit, hűtőit és multifunkciós nyomtatóit.

„A Sharp osztja szenvedélyünket és elkötelezettségünket a legjobb technológiai innovációk iránt,” – jelentette ki Jonathan Vaughters a Slipstream Sports vezetője. „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a partnerükké válnak olyan új technológiák kifejlesztésében, amelyek segítségével kerékpárosaink napról napra jobban teljesíthetnek majd. Az együttműködés során a Sharp a világ legjobb atlétái közül való sportolókkal fejlesztheti a jövő termékeit.”

Fotók: Balogh Zoltán, Vass László

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo