fbpx

Gálán díjazták a T-Mobile Top Maraton sorozat legjobbjait

A T-Mobile Top Maraton hegyikerékpáros versenyek 2009-es díjátadó gálájával zárult a négy állomásból álló idei sorozat. Az ünnepségen a szervezők átadták az idei összetett díjakat, a sportág honi szövetsége a csapatsorrendet hirdette ki. A sorozat felnőtt férfi hosszútávját összetettben Blazsó Márton, női közepét Dósa Eszter nyerte. A csapatrangsor tabelláján a Cube-Csömör végzett az élen. Az év hegyikerékpáros sportolói Benkó Barbara és Buruczki Szilárd lettek.

Top_01

A versenysorozat szervezői hagyományként, amolyan ötödik állomásként rendezik november végén a díjátadót, melyen az összetett legjobbakat értékelik. A Tarnai Csaba szervezte Caprine Maraton Szilvásvárad, a Harangvölgyi Andrással jegyzett MVM Duna Maraton, a Nagy Ádámhoz köthető Bükk Maraton, végül az Eisenkrammer Károly nevével fémjelzett Gepida Mátra Maraton az állomásonkénti 1500 feletti nevezői – tavalyhoz képest 6 és fél százalékos növekedéssel –, és az 1300 körüli indulói létszámmal méltán meghatározója a honi hegyikerékpársportnak. A főszervezők az utánpótlásról a gyermekversenyek szervezésével gondoskodtak, a bringával kirándulni vágyók a T-Mobile Természetjáró Túrákon akár 30-40-en is részvettek. Érdekességként, az összes távot összeadva közel 800 kilométert, a szintkülönbségeket summázva pedig mintegy 20 ezer métert kapunk. Némi fejszámolást követően pedig a teljes mezőny által megtett kilométerekkel „játszva” 320 ezer kilométert számlálunk, ami jelképesen nyolc földkerülést jelent…

Top_02

Az idei eredményeket figyelembe véve a férfiak hosszútávján a tavaly dobogón végzett Buruczki – Blazsó – Bogár trió más sorrendben, de ismét dobogón végzett, ezúttal Blazsó Márton, Bogár Gábor, Buruczki Szilárd lett a „befutó”. A hölgyeknél középtávon átalakult a tavalyi pódium, az akkori „nagyok” – Simon Emese, Nagy Hedvig és Deli Anett – esetében Deli tartotta harmadik helyét, a győztes Dósa Eszter lett, szoros csatában Módos Gabriella másodikként zárt. A gálán három táv megannyi korosztályos legjobb első hat helyezettjét szólították ki, mintegy 30 kategóriában. A ceremónia utáni igényes talpalávalót a Kerekes Band szolgáltatta.

Top_03

A díjkiosztón a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség kihirdette a hegyikerékpáros szakágak 2009-es eredményeit figyelembe vevő ranglisták alapján számolt csapatsorrendet – mely a jövő évi működési támogatások meghatározója –, a tabellán a szövetségi versenyrendszerben résztevő 80 klub közül a Cube Csömör végzett az élen a Bringabanda és a pilisiek előtt. A díjkiosztón Sipiczki Róbert elnök nyilvánosságra hozta az év mountain bike-os sportolóit, a címet 2009-ben Buruczki Szilárd és Benkó Barbara érdemelte.

Top_04

A T-Mobile Top Maraton sorozat összetett győztesei 2009-ben (felnőttek):

Férfi hosszútáv:
1. Blazsó Márton (Contact SE Pécs), 960 pont
2. Bogár Gábor (Cube-Csömör), 920 pont
3. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-X-iont-Mavic Soft), 840 pont

Női középtáv:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE Golyán Kerékpár), 1120 pont
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 1080 pont
3. Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport), 920 pont

További felnőtt győztesek:
Középtáv: Kemecsei Zsolt (Cube-Csömör),
Rövidtáv: Fábián Norbert (Ózdi KE) és Kiss Marina (Lelkes KE)

Csapatrangsor, 2009:
1. Cube – Csömör
2. Bringabanda SC
3. Pilis Cross Country Club
4. Merida Maraton Team – CST
5. Vitalitás SE – Golyán Kerékpár
6. Trek Józsefhegyi SE.

Top_05

A T-Mobile Top Maraton sorozat hosszú-, közép- és rövid távjának összetett eredményei, a teljes eredménylisták a www.topmaraton.hu/content/blogcategory/21/38/ linkről érhetők el.

Forrás: T-Mobile Top Maraton sajtóközlemény

Mellékelt fotók: Tirszin János (X-Iont)

Top_06

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo