fbpx

Frank Schleck B-próbája is pozitív, a sztárbringás percről-percre analizál

Frank Schleck ma bejelentette, hogy megkapta a Tour de France 13. szakaszán levett doppingmintája B-próbájának eredményét is, ami az első teszthez hasonlóan szintén igazolta a Xipamid (tiltott vízhajtó) jelenlétét.

A Tour de France-ról hazaküldött luxemburgi sztárbringás a következőket nyillatkozta közleményében:

„A B-próba eredménye is pozitív, de ez számomra nem változtat semmin: Én tudom, hogy nem tettem semmi rosszat. Továbbra is próbálnom kell kideríteni, hogyan került a szer a szervezetembe. Jelenleg percről percre vizsgáljuk, pontosan mit csináltam, ettem, ittam a kontroll előtti napokban és július 14-én, kivel találkoztam, milyen táplálékkiegészítőket fogyasztottam.

Az egészségügyi szakma azt állítja, hogy ez a szer extrém körülmények között sportolva – amilyen egy kerékpáros körverseny – nagyon veszélyes, akár halált okozhat. Ezért valóban tisztáznom kell, hogyan jutott a szervezetembe: mivel én nem vettem be, azt kell feltételezzem, hogy valaki más adta, vagy véletlen szennyezés történt, vagy valami más oka van, amit még nem tudunk, mert még több analízis hátra van. Mivel ezek a vizsgálatok még eltartanak pár napig, még jelentkezem a legfrissebb információkkal, ha meglesznek az eredmények.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo