fbpx

FotoTour: főszerepben a Giro d’Italia legjobbjai

Következzenek a 96. Giro d’Italia legnagyobb sztárjairól készült legjobb képek, és az olasz körverseny végén elhangzott nyilatkozatok. Összeállításunkban összetett első három helyezettje, Vincenzo Nibali, Rigoberto Uran, Cadel Evans, valamint az öt szakaszt nyerő Mark Cavendish:

Nibali jelenleg egy „új kerékpársport” jelképe Olaszországban, fel is emelte a hangját a Giro közben Danilo Di Luca „őrültségével” kapcsolatban, és kiemelte, hogy a következő nemzedékben is sok fiatal képvisel komoly etikai értékeket, amire büszkének kell lenni.

Nibali jelenleg egy „új kerékpársport” jelképe Olaszországban, fel is emelte a hangját a Giro közben Danilo Di Luca „őrültségével” kapcsolatban, és kiemelte, hogy a következő nemzedékben is sok fiatal képvisel komoly etikai értékeket, amire büszkének kell lenni.

Azt hiszem, különleges élményekkel ajándékoztuk meg a szurkolókat ezen a Girón, különösen az utolsó havas szakaszokon, a Tre Cime di Lavaredo-n és a Galibier-n. Az emberek szeretnek heroikus küzdelmeket látni, ezért jönnek ki az út mellé drukkolni.

Bresciában méltán ünnepeltek a Tifosik, amire Nibali is utal nyilatkozatában: “Azt hiszem, különleges élményekkel ajándékoztuk meg a szurkolókat ezen a Girón, különösen az utolsó havas szakaszokon, a Tre Cime di Lavaredo-n és a Galibier-n. Az emberek szeretnek heroikus küzdelmeket látni, ezért jönnek ki az út mellé drukkolni.”

Martinelli volt az egyetlen, aki igazán akarta, hogy az Asztana csapatába igazoljak. Ő mindig nyugodtan tervezi a versenyeket, nem helyez nyomás alá. Nem vagyok a metódusok rabja. Rögzítem az edzések adatait, de nem analizálok mindent. Úgy gondolom, jól dolgoztam napról napra, és amikor nem éreztem jól magam, kevesebbet edzettem. A Girón is napról-napra haladtam.

“Martinelli volt az egyetlen, aki igazán akarta, hogy az Asztana csapatába igazoljak. Ő mindig nyugodtan tervezi a versenyeket, nem helyez nyomás alá. Nem vagyok a metódusok rabja. Rögzítem az edzések adatait, de nem analizálok mindent. Úgy gondolom, jól dolgoztam napról napra, és amikor nem éreztem jól magam, kevesebbet edzettem. A Girón is napról-napra haladtam.”

Kicsit az allergiával küszködtem az első szakaszokon, és a harmadik etapon nem a legjobban éreztem magam, annak ellenére, hogy elöl jöttem meg. De a csapatom támogatásának köszönhetően egy pillanatra sem kerültem igazi krízisbe a verseny alatt.

“Kicsit az allergiával küszködtem az első szakaszokon, és a harmadik etapon nem a legjobban éreztem magam, annak ellenére, hogy elöl jöttem meg. De a csapatom támogatásának köszönhetően egy pillanatra sem kerültem igazi krízisbe a verseny alatt.”

A 96. Giro királya a trónon

A 96. Giro királya a trónon

A királyt ünneplő tifosik tömege

Szemben a királyt ünneplő tifosik tömegével

„Ahogy az első naptól kezdve mondom, azért jöttem a Giro d'Italia-ra, hogy pótoljam a hiányzó versenykilométereket, amit betegség és egyéb okok miatt elvesztegettem tavaly. Újra a legjobb formámba akarok lendülni, és tegnap már közel voltam ehhez. Ha a hosszú távú célok szerint nézzük, igazán sikeres volt ez a verseny. Persze, jobb lett volna másodiknak lenni, mint harmadiknak, de ha azt nézzük, hogy végül is egy „edzőversenyen” dobogóra állhattam, az nem akármi.”

Az ausztrál Cadel Evans máshogy, de hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mint az olasz, amiről így beszélt: „Ahogy az első naptól kezdve mondom, azért jöttem a Giro d’Italia-ra, hogy pótoljam a hiányzó versenykilométereket, amit betegség és egyéb okok miatt elvesztegettem tavaly. Újra a legjobb formámba akarok lendülni, és tegnap már közel voltam ehhez. Ha a hosszú távú célok szerint nézzük, igazán sikeres volt ez a verseny. Persze, jobb lett volna másodiknak lenni, mint harmadiknak, de ha azt nézzük, hogy végül is egy „edzőversenyen” dobogóra állhattam, az nem akármi.”

giro_d_Italia_2013_09

„Iszonyú nehéz Giro volt, minden nap, amikor azt hiszed, hogy egyszerű szakasz következik, máshogy alakulnak a dolgok az oldalszél, a vihar vagy más miatt. De nagyon érdekes volt megélnem, mire képes egy tapasztalt versenyző megfelelő felkészülés hiányában. A célom az volt, hogy a maximumot nyújtsam, és így is tettem. Elkövettem pár apró hibát és voltak dolgok, amire nem számítottam, de ez benne van. Júliusra előre tekintve, amikor Giro-Tour duplát csinálsz, kevesebb idő van pihenésre is és formába lendülésre is, de pihenni kell. 2010-ben nagyon rosszul sült el egy betegség, ami sokba került. Most az első feladat a regenerálódás lesz, és csak azután jön az edzés, de sokat nem kell dolgozni, mert az a munka, amit itt végeztem, überelhetetlen.” – tette hozzá.

giro_d_Italia_2013_10

Három elégedett versenyző a dobogón… A kolumbiai Rigoberto Uran igazán boldognak tűnt a második helyével, hozzátéve, hogy Bresciában állhatott a Giro D’Italia dobogójára, ahol profi pályafutását kezdte a Tenax csapatában, 19 évesen.

giro_d_Italia_2013_11

„Nagyon örülünk az elért eredménynek, számomra és a Team Sky-nak is nagyon fontos a második helyem. Nibali tökéletes formában jött a Giróra, és megérdemelte a győzelmet. Azok után, ami Braddel (Wiggins) történt, megváltoztak a dolgok, de az egész csapat beállt mögém és segítettek, szerintem jól teljesítettünk.” – mondta Uran.

giro_d_Italia_2013_12

Cavendish olyan nagyságok táborába lépett a Girón, mint Eddy Merckx, Laurent Jalabert, Djamolidine Abdoujaparov és Alessandro Petacchi, akik mindhárom nagy körversenyen meg tudták nyerni a ponttrikót…

giro_d_Italia_2013_13

„Tavaly nem sikerült megszereznem a piros trikót, egy ponton múlott. A Girón a legnehezebb megnyerni a pontversenyt, azon egszerű oknál fogva, hogy kevesebb a sprint-szakasz és több a hegyi befutó. – nyilatkozta a brit. Most az enyém. Sosem egyszerű megnyerni a pontversenyt, de behúztunk minden szakaszt, amit akartunk, és a trikót is hazavittük. A csapat hihetetlen munkát végzett, nélkülük nem ment volna. Segítettek a sprinteken és a hegyekben is, mindig ott voltak velem. Nehéz egy ilyen csapattal nem nyerni.” – nyilatkozta a sprinterkirály.

 

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo