fbpx

FotoTour a parkolóból: Győztes technika a Mallorca Challenge-en

A szokásos februári Merida Press Camp-re, Mallorcára megérkezve hatalmas szerencse ért, ugyanis nem csak a Lampre-Merida csapata, hanem a Mallorca Challenge versenysorozat három győztese közül ketten is ugyanabban a hotelben szálltak meg, mint mi…

A sajtótábor fő attrakciója természetesen a Lampre-Merida csapatbemutatója, hiszen idén az olasz WorldTour istálló összebútorozott a Merida kerékpárgyárral. Ennek megfelelően a szálloda parkolójában is felvonultatták a járműparkot: csapatbusz, szerelőkamion, autók…

A kerékpárok közül a Lampre-lilával megbolondított Merida Scultura és az aerodinamikus Merida Reacto modelleket használja a csapat, melyek közül az utóbbi újult meg teljesen 2013-ra. A sajtótáborban teszteljük is a hétvégén a gépet, így előre nem lőjük le a poént…

A csapat leggyorsabbjai a Reactót választották, így a „bringás playboy”, többszörös olasz bajnok Filippo Pozzato is, aki természetesen jelen van a Press Camp-en. Pippo amúgy híresen háklis a kerékpárjaira, előfordult korábban, hogy Olaszországban gyártatta, matricáztatta a bringáját a csapatgép helyett…

Sikerült rábukkannunk a Mallorca Challenge “legeredményesebb kerékpárjára” is, az Orica-GreenEdge sprintere, Leigh Howard két versenyt is nyert a szigeten a Scott Foil nyergében.

És íme a győztes Foil teljes egészében, amely nem csak szép, de a legújabb aerodinamikus kerékpárok között az egyik legkönnyebb is. Az ausztrálok Shimano-szponzoráltak, ennek megfelelően a Dura Ace szett mellett Pro kiegészítőket láthatunk a gépeken.

A szerelőktől megtudhattuk, hogy versenyzőnként 3 bringával érkeztek Mallorcára, ami azért nem általános minden eseményen, ide azért hoztak ilyen sok felszerelést, mert edzőtáborozás is zajlik, vasárnapig maradnak a srácok.

Fogyott rendesen a frissítőkészletből is, a szokásos ásványvíz, üdítőkön kívül az Orica GreenEdge Powerbar termékeket használ, ami a kulacsok mellé mindenkinek ki volt készítve edzés előtt, az a magnézium-tartalmú sűrítmény volt.

A parkolóban egyébként a szerelőknek már korán reggel megkezdődik az élet, hogy a jellemzően 10 órakor elinduló versenyzőknek már rendelkezésére álljon minden, kerékpárok, frissítők, stb.

A belga Lotto-Belisol gárdája is sikeres Challenge-en van túl, az első versenyen, a Trofeo Palma-n Kenny Dehaes egy hosszú hajrának köszönhetően győzött.

A Lotto versenyzői – hasonlóan a Lampre-Meridához – kétféle, egy aerodinamikus és egy nagyon könnyű kerékpár közül választhatnak, a teljes Campagnolo Super Record EPS szettel szerelt Ridley Noah vagy a Helium áll rendelkezésükre.

A szerelőknek jut idő előredolgozni is, felragasztgatni a versenykerekekre a szingókat, ami egyébként Continental, majdnem a teljes profi mezőny – akiknek nincs külön szponzor beszállítójuk – ezt a márkát választja.

Kincsek a kamionban… A Ridley kerékpárok mellett 60 pár Campagnolo karbonkerékkel érkezett a Lotto, akik hasonlóan a GreenEdge-hez, edzőtáborozás közé iktatták be a Mallorca Challenge-et.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo