fbpx

Fetter Erik a világelittel ért célba

A Tour de l’Ain első szakaszán Fetter Erik az 5. helyezést szerezte meg, olyan neveket megelőzve, mint Chris Froome vagy Nairo Quintana.

Fetter Erik a csapatával, a Kometa Xstra Cycling Teammel a három napos, UCI 2.1-es kategóriájú Tour de l’Ain versenyen vesz részt, ahol rengeteg worldtour menő is rajthoz állt, sztárok tucatjai találhatók a mezőnyben. Az első szakaszon a fiatal magyar kerékpáros kitűnően versenyzett, kibírta azt amikor a cél előtt 7 km-rel Primoz Roglic állt az élre és hajtott kemény tempót, és a végén a hajrán is nagyon jól helyezkedett, közvetlenül a hajrát felvezető Tom Dumoulin mögött ért célba az 5. helyen. A szakaszt végül Andrea Bagioli nyerte, Roglic lett a második, Bisseger pedig harmadik.

Nagyon nagy szó, hogy magyar kerékpáros ilyen nevekkel ér együtt célba mint Roglic vagy Dumoulin, de még nagyobb amikor megnézzük, hogy kiket előzött meg. A teljesség igénye nélkül olyan nevek találhatók Fetter Erik mögött, mint Conti, Mollema, Bernal, Quintana, Geraint Thomas, Dan Martin, Kruijswijk, Froome.

Minden elismerésünk Fetter Eriknek az első szakaszon nyújtott teljesítményéjért, és bízunk benne, hogy a jövőben is hasonló sikereket fog elérni.

Címlap fotó: Tour de l’Ain instagram

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo