fbpx

Fél évet sem töltött ki a Magyar Kerékpárosklub decemberben választott elnöke

Tiszavirág életűnek bizonyult a Magyar Kerékpárosklub új elnökének a regnálása, a civil kerékpáros szervezetet ideiglenesen ismét László János irányítja, akinek nevével gyakorlatilag egybeforrt a Magyar Kerékpárosklub.

László János

László János

A szervezet honlapján az alábbi hírt olvashatjuk:
„A Magyar Kerékpárosklub elnökségében ismét változások történtek.
Szilasi László, aki december óta tagja az elnökségnek és elnöke is szervezetünknek, lemondott elnöki funkciójáról, május végével elnökségi tagságáról is.
Az elnökség – megköszönve eddigi munkáját – elfogadta lemondását, és a május végén megtartandó közgyűlésig felkérte László Jánost az ügyvezető elnöki feladatok ellátására. Az ügyvezető elnök feladata a közgyűlés előkészítése, annak megszervezése, valamint a szervezet munkafeltételeinek zökkenőmentes biztosítása.”

László János korábbi nyílt levele szerint azért vonult vissza a szakmai irányításból, mert az új vezetés más utakat akart járni:

„Az új vezetés januártól elkezdett dolgozni. Ekkor még azt reméltem, hogy “belülről” érvényesíteni tudom azokat az elveket a vezetésben, amik engem a kezdetek óta vezettek, hogy ezek lesznek az új vezetés munkájának alapjai is. Az elmúlt három hónap azonban megmutatta, hogy ez nem reális, nem valósul meg, talán azért, mert az új vezetés más utat akar járni.  Azonban az  elnökségben eddig az alapelvekben sem jutottunk közös nevezőre (például a nyilvánosság kérdésében), megteremtődött a bizalmatlanság, az energiánk jelentős része az aktuális problémák vitájára, igazolások és önigazolások írására megy el. Ennek következménye, hogy munkámban napi rendszerességgel élem meg a „leépülés” jeleit, tüneteit.”

László János egy hónapja írt teljes nyílt levele, amiből a fenti szövegrész származik, IDE KATTINTVA olvasható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo