fbpx

Fejes sikere a Route 666 RingOstar-on – jó formában a holnapi időfutam ob előtt

Hétfőn este került megrendezésre Ostffyasszonyfán, a Pannoniaringen a “Route 666 RingOstar powered by BikeCity” nevű országúti kritérium és mezőnyverseny. Az abszolút győzelmet a bécsi Günther Baringer és Lisi Hager nyerte, a maroknyi magyar induló közül Fejes Gábor érte el a legjobb eredményt.

fotó: Erwin Haiden

fotó: Erwin Haiden

Az osztrák 2RC már többször rendezett versenyt a vas megyei helyszínen. A jelenleg még többnyire osztrák indulóknak három dolgot kínált a verseny: háromórás országúti futamot, ami sprint- és csapatversenyt is tartalmazott.

A magyarok közül a legeredményesebb a Spirit Hotel Miskolc Freeriderz vegyes csapat volt, akik a sprint versenyszámban, az egyéni és a csapatversenyben is a dobogóra állhattak.
A versenyen egy három fős boly (Baringer-Robl-Fejes) alakult ki, akik egész hamar közel kettő perces előnyre tettek szert és szinte végig szökésben teljesítették a távot. Csak a verseny utolsó felében közelítette meg őket a mezőny. Fejes Gabi az öt körönkénti hajrák alapján számított sprintversenyre koncentrált, amit meg is nyert.

fotó: Erwin Haiden

fotó: Erwin Haiden

A szervezők minden alkalommal egy speciális témát kreálnak a versenyeik köré (ilyen volt a Duke of Trash – A szemét hercege cross country versenyük is), ez alkalommal a Beatles-mánia került a középpontba.

Martin Ganglberger, a 2RadChaoten.com csapatvezetője így nyilatkozott a verseny után:

“A RingOstar új versenyformájával kockáztattunk, hiszen az utcai kritérium, az országúti körverseny és csapatverseny keveréke volt, de a résztvevők ezt jól fogadták. Miután nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk az osztrák és magyar résztvevőktől egyaránt, így 2014-ben ismét megrendezzük a versenyt.”

fotó: Erwin Haiden

fotó: Erwin Haiden

Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) mesél a hétfő esti futamról, aki egy vegyes csapatban vett részt a versenyen:

“Az eseményen a Spirit Hotel Miskolc Freeriderz nevű mix csapat színeiben vettünk részt, melynek tagjai: Kónya Tamás, Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK), Szűcs Richárd (Miskolc Freeriderz), és Nagy Zoltán (Debrecen DKSK). Az esemény egy motorversennyel volt összekötve, amit szintén aznap rendeztek a pályán.

A rajt 17:45-kor volt, ami előtt a szervezők fél órás pályabejárást biztosítottak. A verseny távja 3 óra + 1 kör volt véghajrával, illetve a szervezők külön pontversenyt írtak ki 5 körönként sprinttel ahol az első 10 kapott pontot. Verseny előtt nem igazán tudtuk mire számítsunk, már csak a különleges helyszín miatt sem. A pálya maga gyakorlatilag sík terepen fekszik, körönként minimális szintemelkedéssel, nyíltsága miatt a szél nagyon átfúj rajta, mivel távol van minden olyan természetes képződménytől ami a szelet valamelyest megfogná. Az aszfaltcsík egyébként nagyon széles és jó minőségű. A versenyre kb. 100 kerékpáros gyűlt össze.

fotó: Erwin Haiden

fotó: Erwin Haiden

Rajt után azonnal megindultak a próbálkozások, de a nagy melegben nem volt egyszerű dolga senkinek. Nagyjából fél kör után sikerült ellépnem egy osztrák versenyzővel, aki két kör megtétele után leszakadt és visszacsúszott a mezőnybe. Innentől egyedül haladtam tovább. A célom az volt, hogy az első sprintet mindenképpen elvigyem, ezzel a kezdeti előny az enyém legyen a pontversenyben.

Csapattársaim eközben végig próbálták szerelni a támadásokat a mezőnyben, de két versenyzőnek sikerült ellépnie és a hetedik körben fel is értek rám. Innentől kezdve viszonylagos egyetértésben haladtunk tovább, szépen összedolgoztunk és megnyugtató előnyre tettünk szert a mezőnnyel szemben. Számomra a pontverseny volt a fontosabb, így inkább azokra koncentráltam.

fotó: Erwin Haiden

fotó: Erwin Haiden

A véghajrában a 3. helyet szereztem meg, a pontversenyt pedig megnyertem. A végére a mezőny maradéka már nagyon megközelített minket, de így is sikerült megőriznünk egy percet az előnyünkből. Ricsi 6., Tomi 18., Zoli pedig 19. lett az összetettben, de emellett több korcsoportos helyezést is elhoztunk, valamint másodikok lettünk a csapat összetettben.

Egy nehéz verseny volt a hőség és az erős szél miatt is. A szervezés kifogástalan volt, valamint nagyon nagy élmény volt egy ilyen pályán versenyezni. Szeretném megköszönni a csapatnak, a Spirit Hotelnak, valamint a felkészítést edzőmnek, Berkesi Andrásnak.”

Eredmények:

Abszolút eredmények

Korcsoportos eredmények

Csapatverseny eredménye

Sprintverseny eredménye

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo