fbpx

Fejes Gábor és Dósa Eszter nyerték az ózdi SuperCross fordulót – frissítve

Az elit hölgyek és férfiak versenyét is a legerősebb versenyző nyerte ma a SuperCross cyclocross sorozat második fordulóján, az Ózd Kupán. Fejes Gábor, a Dr. Bátorfi AKTK versenyzője és Dósa Ezster (Vitalitás SE – Scott – Nutrixxion) is felőrölték ellenfeleiket.

Az első fordulóhoz hasonlóan jó idő várta a 110 versenyzőt, és az ózdi pálya többek véleménye szerint kiválóra sikerült, tele igazi cyclocrossos kihívásokkal, “egy métert sem lehetett pihenni”. A hölgyek között Dósa Eszter tulajdonképpen sima rajt-cél győzelmet aratott, legfőbb ellenfele, Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) csak leghátulról rajtolhatott, – mivel hiányzott az első fordulóról – így a régen megszokott csata elmaradt közöttük.

Elit férfi dobogósok: Fejes Gábor, Buruczki Szilárd, Búr Zsolt

A férfiak versenyében Fejes érezhetően a legerősebb volt a mezőnyben, Buruczki Szilárd (Merida – Kőbánya TC) nem tudott mit kezdeni vele, a verseny második felében a Dr. Bátorfi AKTK versenyzője folyamatosan távolodott, s végül félperces előnnyel nyert.

III. SuperCross Sorozat – sajtóközlemény 06 – 2012. november 5. (Szöveg: Kéri István ; Fotó: Babka Szabolcs):

Újfent száz fölötti volt az indulók létszáma a SuperCross soron következő, ózdi futamán vasárnap. A felnőtteknél a versenyt Dósa Eszter (Vitalitás SE – SCOTT – Nuttrixxion) és Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) nyerték – ezúttal mindketten magabiztos előnnyel értek célba.

A tavalyi, 95 fős indulói létszám 116-ra ugrott az Ózd Város Önkormányzatának támogatása mellett rendezett borsodi futamon. Ahogyan Kazincbarcikán, úgy most Ózdon is a köd és a párásság dominált a reggeli, délelőtti órákban. Itt azonban az egész napra igazi őszi időjárás volt a jellemző, ami az első futammal ellentétben a délutánra sem fordult át késő nyári melegbe.

A női U17 korosztály 11 éves győztese: Nagy Vanessza (Fotó: Babka szabolcs)

Az első rajt résztvevői a száraz időjárás okán egy új helyszínen várakoztak a rajtra. Ezúttal a mezőnyök a belső, 400 méteres futópályáról indultak, a versenyzők tettek egy „rajtkört”, majd ezután – már szépen megnyúlt sorként – haladtak ki a verseny tényleges nyomvonalára.

Az első rajt négy kategóriája közül csak a fiúk U15-ös korosztálya hozott szoros harcot. Az utolsó – negyedik – körre a négy élen álló versenyző még együtt indult el, végül közülük Dian Ábel (Bikeexpressz SE) ért célba elsőként. U17-ben a csapattársa, Zathureczky Márk (Bikeexpressz SE) aratott lényegében magabiztos győzelmet, míg a master 3-asok között ezúttal Zsingor Attilának (ASE Kerékpár) haladt leggyorsabban a kerékpár. Az U17-es hölgyek között a 2001-es születésű (!) Nagy Vanessza (Vitalitás SE) állhatott fel a dobogó tetejére.

Pelikán János a juniorok között vitte el az első helyezést (Fotó: Babka Szabolcs)

A második rajt – a szokottnál időben kicsivel hosszabb első futam okán – pár perces késéssel indult el a hat körös versenyre. Az U19-esek ezúttal is magukhoz vették a kezdeményezést az abszolút élén, de ezúttal nem volt meg a négyes összetartás, ami kazincbarcikán volt jellemző. Végül Pelikán János (Cube Balaton Team) és Dina Márton (Pilis CCC – Rose) értek be az élen – bár ezen esetben már nem volt olyan szoros a sprint, mint az első futamon.

Jordán Péter másodszorra is megizzadt a győzelemért – igen szoros a master 2 élmezőnye (Fotó: Babka Szabolcs)

A master 2-eseknél láthatta a közönség a legnagyobb versenyt ebben a rajtban, itt Jordán Péter, Specziár Viktor (mindketten Cube Balaton Team), Kis József (Merida Maraton Team – CST) és Rónaszéki István (BikeLand – Merida) lényegében végig együtt haladt a hat kör során. A döntés az utolsó körre maradt, amelynek eredményeképpen igazán szoros sprintbefutóra csak a második helyért került sor – a végső beérkezés sorrendje megegyezik a fenti felsorolással. A nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE) már az első körökben elszakadt ellenfeleitől, akik viszont egészen az utolsó körre indulásig egymást környékezték. Módos Gabriella (Merida Maraton Team  – CST) és Németh Nóra (Alpinbike Team Giant) versenyéből végül előbbi került ki győztesen és kaparintotta meg a második pozíciót.

A nap legutolsó futamában összesen 51 férfi U23-as, felnőtt és master 1-es versenyző állt a rajtvonalnál. Az U23-asok között ismét egy teljes versenyes, nyolc körös Fenyvesi (Bringabanda SC) – Szalontay (Merida Maraton Team – CST) mérkőzést láthattunk, melyből újfent előbbi került ki győztesen. Master 1-ben Reitinger Gábor (Vitalitás SE) kiemelkedett korosztályából, korán látótávolságon kívülre került ellenfeleitől. Kovács István (Ózdi KE) és Cser Gábor (Alpinbike Team Giant) fértek fel mögé a dobogóra, akik egymás között lényegében az utolsó körben döntöttek a pozíciókról.

Félszáz fős elit mezőny Ózdon (Fotó: Babka Szabolcs)

Elitben ki kell, hogy mondjuk az igazságot: monoton versenyt szemlélhetett a közönség. Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) minden körben újabb és újabb 80 – 100 méter előnyre tett szert a mindenkori másodikkal szemben, így a végére már egy „levezető körre” is tellett neki. Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant) féltávig közösen rótta a köröket, majd Buruczki elszakadt Búrtól és Fejes után eredt, de lényegében a végére 26 másodpercesre csökkenő hátrány csak Fejes Gábor utolsó körös lazításának volt az eredménye. A SuperCross Sorozat ózdi eseményeinek történetében két eddigi Buruczki-győzelem után most Fejes Gábor vette át az uralmat és kapta meg a legelismerőbb kézfogást a díjátadóktól: Vitális Istvántól (Ózd Város Önkormányzatának Sportbizottsága képviseletében) és Dr. Mazura Beátától (a www.energiabufe.hu képviseletében).

Dósa Eszter érkezik a rajt-cél területre (Fotó: Babka Szabolcs)

Azon versenyzők, akik a két első  futamon a férfi U17, U19, vagy a master 1-esek, illetve az U17-es vagy felnőtt hölgyek kategóriáiban a dobogón végeztek, már két lépéssel közelebb kerültek az összetett díjként felajánlott Salice napszemüvegekhez is, melyek ezen korosztályok összetett győzteseinek járnak majd.

A III. SuperCross Sorozat két hét múlva, november 18-án, egy debütáló helyszínen, Veszprémben folytatódik – a LOcarGO Veszprém Cross futamra november 15-ig lehetséges előnevezni a www.hegyibringa.hu honlapon keresztül. A sorozatról részletesen a www.supercross.hu-n, vagy a SuperCross facebook-profilján (www.facebook.com/supercrosssorozat) keresztül lehet tájékozódni.

Teljes eredménylista: Eredmenylista_Ozd Kupa

Fotógaléria az eredményhirdetésről: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.493731363994230.115764.133666210000749&type=3

Videó az elit-U23-master futamról:

Videó a női, utánpótlás, és master 2, -3 futamokról:

ÓZD CX 2012 from SteveStudio on Vimeo.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo