fbpx

Fantasztikus Vuelta: Quintana, Nibali, Valverde és Froome is???

Megszokhattuk az utóbbi években, hogy a Vuelta a Espana-n, azaz a spanyol kerékpáros körversenyen rendre izgalmasabb csatákat láthatunk, mint a két nagyobb presztízsű háromhetesen. Idén elképzelhető, hogy a Vuelta a nagyágyúkat tekintve is felülmúlja majd a Girót és a Tourt…

Ők mindhárman ott lehetnek a Vueltán (Fotó: Stefano Sirotti)

Ők mindhárman ott lehetnek a Vueltán (Fotó: Stefano Sirotti)

Az nyilván benne van a pakliban, hogy aki a Tour de France-on versenyzett, júliusra hegyezte csúcsformáját, megjósolhatatlan, hogy a legnagyobb nevek közül ki lesz képes a legjobbját nyújtani. Sportszakmailag ezt felfoghatjuk negatívumként is, de kerékpársport rajongóként nézve talán ettől lesz még izgalmasabb az augusztus 22-én rajtoló spanyol háromhetes, nincs legfőbb esélyes, amilyen Chris Froome volt a Touron.

A mai napon a Tour második helyezettje, a kolumbiai Nairo Quintana is nyilatkozott a Vuelta indulásról, így a dobogóról ketten, a Movistar menői (Valverdével egyetemben) ott lesznek a rajtnál a Puerto Banus térségében rendezendő csapatidőfutamon. A Team Sky részéről Dave Brailsford csapatvezető nyitva hagyta a kérdést, tehát elképzelhető, hogy Froome is indul, vagyis két hónapon belül visszavágóra kerülhet sor.

Rajtuk kívül a Cápa, azaz Vincenzo Nibali is vágyik GT-dobogóra idén, ő már egyszer hazavitte a piros trikót, idén is harcba száll egy mérsékelt eredménnyel zárt Tour de France után. Az Astana csapatából a Girón remekelő Fabio Aru és Mikel Landa is segítségére lesz, vagy éppen ők is a jó összetett eredményért fognak küzdeni.

A Tourról betegség miatt kiszálló amerikai Tejay Van Garderen (BMC) is bizonyítani akar és a spanyol sztárok közül csapattára, Samuel Sanchez is tervezi az indulást, valamint a Katyusából Purito, azaz Joaquim Rodriguez is készül a Vueltára. És ha még mindig nem lenne elég a fenti névsor, Domenico Pozzovivo, Jurgen Van Den Broeck, Pierre Rolland vagy Andrew Talansky is ott lehet majd Spanyolországban.

Aki minden valószínűség szerint hiányozni fog, az a címvédő, Alberto Contador, aki a Tour de France után még lázas betegségen is átesett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo