fbpx

Fabian Cancellara a Giro rózsaszínű trikójára hajt 2013-ban!

Felemás szezont tudhat maga mögött az egyik legsokoldalúbb országúti kerékpáros sztár, Fabian Cancellara, aki a Gazzetta dello Sport által közölt riport szerint túl van a nehéz időszakon, és motiváltan néz a 2013-as év elé.

A svájci kronókirály jól kezdte az idei szezont, főszerepet játszva és ezüstérmet szerezve a Milano-SanRemo klasszikuson, megnyerve a Tirreno időfutamát és a Strade Bianche-t. Remek formában érkezett a tavaszi klasszikusokra, de a Flandriai Körön bukott, három helyen tört el a kulcscsontja, és csak májusban láthattuk újra versenyen.

Fabian Cancellara (Fotó: Takács Tamás)

Újra elkapva a fonalat, megnyerte a svájci bajnokságot és a Tour de France prológját, egy hétig viselve a sárga trikót. A londoni olimpián ismét kirobbanó erőben volt, de a mezőnyversenyen elszenvedett bukás megakadályozta, hogy megvédhesse az időfutam olimpiai bajnoki címét. Az ezt követő hosszabb pihenő után újra edzésbe állt, és így nyilatkozott céljairól:

„Sok minden történt idén, pozitív és negatív értelemben is, az emlékezetes bukás a Flandriai Körön, de utána sárga trikóban tekerhettem a Tour de France-on, megszületett a fiam, majd Londonban újra a bukás. Biztos vagyok benne, hogy megerősödve térek vissza jövőre, mindent megtettem, hogy újabb sikereket érhessek el. 2013 az én évem lesz.

A csapatunknak megújult a menedzsmentje (A Radio Shack élén Guercilena váltotta Bruyneelt, és a Nissan kiszállt, mint névadó szponzor), biztos vagyok benne, hogy jól mennek majd a dolgok. A cél ugyanaz, nyerni akarunk. Csak azt sajnálom, hogy Bennati, mint csapattárs távozott, viszont Devolder és Hondo jó erősítés. Mint csapat erősebbek vagyunk így.

Újra versenyzőnek akarom érezni magam, visszatérni az alapokhoz. Legfőbb céljaim a Flandriai Körverseny és a Paris-Roubaix. Szeretnék küzdeni a Giro d’Italia rózsaszínű trikójáért, ugyanis az olasz körverseny első fele kedvező számomra. A második napon lesz a csapatidőfutam, a nyolcadik szakaszon pedig 55 kilométeres egyenkénti következik, mielőtt megérkeznénk a nagy hegyek közé. És a Maglia Rosa még hiányzik a gyűjteményemből.

A Tourt elképzelhető, hogy kihagyom, főleg mivel nincs prológ. Mit kéne még bizonyítanom? Talán érdekesebb lesz tartani egy pihenőt, és felkészülni a szezon második felére.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo