fbpx

Európa-bajnokság eredmények: Karl Ádám 24. az U23-as mezőnyben

Az időfutamok után péntek-szombaton a mezőnyversenyeket rendezték az országúti Európa-bajnokságon, ahol magyar részvevőknek is szurkolhattunk, az U23-as férfiak között Karl Ádám a 24. helyet szerezte meg, míg az U19-es lányoknál Jordán Dorka gurult át 69.-ként a célvonalon.

Pénteken elkezdődtek a mezőnyversenyek az országúti Európa-bajnokságon, melyet augusztus 7. és 11. között rendeznek a hollandiai Alkmaar-ban. Elsőként az ifi lányok rajtoltak, ahol Jordán Dorka révén hazánk is érdekelt volt. A versenyt végül a holland Ilse Pluimers nyerte honfitársa Sofie Van Rooijen és a francia Kristina Nenadovic előtt, a kerékpárversenyzést idén kezdő Jordán Dorka a 69. helyet szerezte meg 5 perc 49 másodperc hátránnyal az első mögött.

Az ifi férfiak 115 km-es versenyében Fábián Csongor és Bajorfi Ádám képviselte hazánkat, sajnos egyiküknek sem sikerült értékelhetően befejezni a versenyt, de azt fontos megjegyezni, hogy kb a mezőny fele nem ért célba ebben a kategóriában. Az Európa-bajnoki címnek az ukránok örülhettek Andrii Ponomar révén, a 2. helyet a német Maurice Ballerstedt szerezte meg, míg a harmadik az olasz Andrea Piccolo lett.

Az U23-as női mezőnyre 93 km várt a hollandiai Európa-bajnokságon, egyetlen magyarként Szabó Zsófia állt rajthoz ebben a futamban, de a verseny során bukásba került és nem tudott célba érni. Az első helyet a profik között is rendszeresen jól szereplő olasz versenyző, Letizia Paternoster szerezte meg a CCC lengyel kiválósága, Marta Lach, és a holland Lonneke Ueneken előtt.

Az U23-as férfiak mezőnyében szintén volt magyar induló, Karl Ádámnak és Peák Barnabásnak szurkolhattunk. Közülük Karl Ádámnak sikerült befejeznie a versenyt, és nem is akárhogy, a végső hajrára a mezőnnyel érkezve a 24. helyet szerezte meg. Az Európai-bajnoki cím birtokosa az olasz Alberto Dainese lett, az ezüstöt a dán Niklas Larsen érdemelte ki, míg a harmadik helyen az észt Rait Arm haladt át a célvonalon.

Az elit nők versenyét is szombaton rendezték, ahol a technikás pálya végén hárman tudtak ellépni a többiektől, közülük a hazaiak versenyzője Amy Pieters volt a leggyorsabb, az Elena Cecchini és német Lisa Klein előtt. Ebben a futamban magyar induló nem volt.

Az utolsó napon az elit férfiak versenyére kerül sor, ahol szintén lesz magyar részvevő.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo