fbpx

Eurobike Media Days: 2015 közepén a 2016-os vasakat teszteljük

Európa legnagyobb kerékpáros kiállítása, az Eurobike szervezői továbbgondolták kedvenc napunkat, a legújabb kerékpárok tesztelésére lehetőséget biztosító Demo Day-t, amivel nekünk is az a legfőbb gondunk, hogy csak egy nap. Most Tirolban – Media Days – néven 3 napig tart a mulatság!

Ez az Eurobike-rendezvény csak a bringázásról szól!

Ez az Eurobike-rendezvény csak a bringázásról szól!

A Kitzbühel melletti Kirchberg ad otthont a háromnapos eseménynek, ahol – bár kisebb a felhozatal bringából, mint az Eurobike-on – egész nap mehet a tesztüzem, tegnap például egyszerre belefért a kultikus Kitzbühel Horn megmászása országútival a 10% feletti átlagmeredekségével és a Fleckalm trail leküzdése lefelé downhill bringával, vagy éppen Fatbike-kal. Következzenek az első benyomások az első nap után:

Az új Cannondale SuperSix EVO

Az új Cannondale SuperSix EVO

Hamarosan jelentkezünk a 2016-ra megújuló Cannondale SuperSix EVO tesztjével, ami hasonlóan a korábbi modellhez, beleköthetetlennek tűnik, a Garmin-Cannondale csapata a Touron már ugyanezeket a gépeket hajtja majd.

Kulacstartó a SuperSix EVO-n

Kulacstartó a SuperSix EVO-n

Van persze a profi csapat által használtnál is drágább SuperSix, a gazdagoknak ilyen “ultralight” kulacs-kulacstartó kombóval kedveskedik az amerikai gyártó.

2016-os Giant TCR

2016-os Giant TCR

A Team Giant-Alpecin is új bringával megy majd a Touron, ami szintén legenda az országúti kerékpársportban, a Giant TCR így néz ki majd 2016-ban.

Van Der Poel vb-győztes gépe

Van Der Poel design

A cyclocross-rajongóknak egy Stevens, amivel vb-címet nyert a holland Mathieu Van Der Poel: a Sniper DT kerekekkel, Ultegra Di2 szettel replikaként, a terepszínű designnal is megvásárolható lesz.

Cube downhill bringa XTR-rel

Cube downhill bringa XO-szettel, és az új FOX “agyonállítható” rugóstaggal

 

kedvenc "apróság" a Cube-on

Kedvenc “apróság” a Cube-on

Egyik kedvenc részletünk a Cube Two15-ön: tépőzárral a rugóstagra erősíthető karbon sárvédő.

KTM prezentáció

KTM prezentáció

A KTM prezentáción több érdekes újdonságot is bemutattak, melyek tesztje is hamarosan olvasható a Bikemagon. Többek között megújult a Revelator országúti, a Kapoho 27+ pedig egy érdekes trail bringa, ahol a 27+ “majdnem fatbike” – 3″-os gumikra utal.

Cannondale Slate

Cannondale Slate

A Cannondale legnagyobb visszhangot kiváltó újítása a Slate, amit a gravel bike kategóriába illik sorolni, egy országúti Lefty-vel, ami offroad használatra készült, már ha nem a Flackalm trailről van szó…

Scott Foil

Scott Foil

2016-ra még “aeróbb” lesz a Scott Foil, ilyen bringákat az Orica-GreenEdge és az IAM Cycling profijai alatt láthatunk majd a Tour de France-on.

Műanyag hézagolók

Műanyag hézagolók

A műanyag aero-hézagolók valóban “műanyag” benyomást keltenek, nekünk ez a részlet nem annyira tetszett egy mindeddig etalonnak számító és csodaszép modellen.

Canyon Ultimate CF SLX

Canyon Ultimate CF SLX

A 2016-os Canyon Ultimate CF SLX team-verzióját a Movistar és a Katyusa használja majd, vagyis többek között Nairo Quintana és Joaquim Rodriguez.

A CF SLX kokpitje

A CF SLX kokpitje

Itt az aero hézagolók például igényesebbre sikerültek, mint az előbbi Scott Foil gépen.

Cannondale Caad12

Cannondale Caad12

A Cannondale géppark érdekes darabja a CAAD12 tárcsafékes alumínium csúcsmodell, ami érdekes módon nagyobb komforttal kényeztet el több karbonvázas gépnél. Bővebb teszt erről is olvasható lesz hamarosan.

KTM Fatrat

KTM Fatrat

KTM FatRat: DH pályán és meredek schotteres emelkedőkön teszteltünk egy fatbike-ot. Normális? A fatbike sem normális…

a láthatatlan átdobó

a láthatatlan átdobó

Amit ki sem mertünk vinni a KTM standról, annyira korszakalkotó: a láthatatlan XT átdobó!

Corratec pedelec-szörny

Corratec pedelec-szörny

Corratec pedelec monstrum, ahol az akkumulátort a hátadon kell cipelni, amit egy kábel köt össze a bringával.

Hamarosan jelentkezünk a többi újdonsággal is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo