fbpx

Eurobike 2008

Idén is lesz Eurobike, és a korábbi évek hagyományaihoz híven ezúttal is beszámolunk a kiállításon tapasztaltakról magazinunk hasábjain. Friedrichshafenben azonban 2008-ban számos újítással fogadják majd a látogatókat. Jó hír a későn kelőknek, hogy ezentúl az eddig megszokott 9 helyett 10 órakor nyit majd az expó, ellenben 18 óra helyett a zárás 19 órakor lesz. Emellett egy úgynevezett „Demo Day” keretein belül lehetőség nyílik élesben kipróbálni mindazt, amire eddig csak a standokon cseppenhetett el a szakmai közönség…

eurobike1.jpg

Nagyobb szabadterület
Az Eurobike 2008-ban előreláthatóan ismét nagyléptékű esemény lesz, hiszen a több mint 800 kiállító mellé 30000 szakmai látogatót és mintegy 1200 újságírót várnak. Ebben az évben a kivitelezés alatt álló két új csarnok egyike már fogadja majd a látogatókat, illetve megnövelt szabadterületen lehet majd próbálgatni a gépeket. Persze akinek mindez nem elég, az az expónyitás előtt egy nappal akár természeti környezetben is kipróbálhatja a legfrissebb fejlesztéseket…

Eurobike Demo Day – tesztbringázás az Alpok lábainál
Közvetlenül az Eurobike kiállítás előtt immár második alkalommal kerül megrendezésre a Demo Day, amely a kiállítási terület szabadtéri részének egyfajta megnöveléseként értelmezhető. A szeptember 3-án 10 és 17 óra között Argenbühl környékén bonyolódó tesztnapon a sajtó és a forgalmazók képviselői tesztbringázás keretein belül próbálhatják ki a legfrissebb fejlesztéseket. A környék az összes terepszakág gépei mellett rekumbensek és országúti versenygépek tesztelésére egyaránt kíválóan alkalmas, emellett az A96-as autópálya közelsége miatt könnyen elérhető, mindössze 35 percre található a kiállítási csarnokoktól. A tavalyi eseményre 1000 forgalmazó és 300 újságíró jött el, akik 70 márka legfrissebb gépeit próbálhatták ki élesben. További információk a Demo Day-ről: www.eurobike-demoday.com.

eurobike2.jpg

Későn kelőknek…
Új nyitvatartási idővel jelentkezik idén a kiállítás, ami a szervezők szerint segít majd abban, hogy a az eddig mindennapos reggel és délután tapasztalható forgalmi dugó mérséklődjön. Ezt a lépést emellett azonban a kiállítók igénye is indokolta. Az egyik legnagyobb európai kerékpáros seregszemle tehát 2008. szeptember 4-én nyitja meg kapuit, az első három nap (ezeken a napokon 10-19 óráig nyitva) a szakmai érdeklődőké és az újságíróké lesz. Szeptember 7-én vasárnap 10 és 18 óra között viszont mindenki számára nyitott a friedrichshafeni expó. A napi belépő a helyszínen megvásárolva idén 20 euró, míg a négynapos bérlet 49 euró lesz.

eurobike3.jpg

Eurobike 2009 – még nagyobb területen
Természetesen már a 2009-es vásárról is tudni lehet egyet s mást. Két új csarnok fog addig elkészülni, emellett befejezik az új bejárati csarnokot is. Ezzel együtt a helyszín már 12 csarnokban összesen 85000 m2-nyi fedett területen tudja majd fogadni a kiállítókat. További változás, hogy az eddigiekkel ellentétben a kiállítás négy napjából 2009-ben a három első szakmai jellegű hétköznapra esik majd. A 2009 szeptember 2. és 5. között bonyolódó expó negyedik, azaz szombatra eső napja lesz a bárki által látogatható „nyílt nap”.

Új honlappal nyitja a 2008-as évet az Eurobike. A kiállítással kapcsolatos információk mostantól a www.eurobike-show.com honlapcímen lesznek elérhetők.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo