fbpx

Etyek Cross: az eddigi legjobb hazai cyclocross verseny

A Korda Filmstúdió díszletei között ma rendezett Volkswagen Etyek Cross valószínűleg kiérdemli a címben szereplő titulust, minden szempontból túlmutatva a hazánkban megszokott cyclocross versenyeken.

New York utcáin

New York utcáin

A SuperCross Sorozat zárófordulójára szeles időben, nagyrészt olvadó hóval borított pályán került sor, a szervezők még éjjel, reggel, sőt a futamok közben is eszközöltek módosításokat az időjárás alakulásának megfelelően. A résztvevőket az impozáns díszletek között egy változatos, mégis ritmusos pálya várta, ami a képességének megfelelő technikai kihívás elé állította különböző mezőnyöket.

ez a rézsű például az első futamban nem szerepelt

ez a rézsű például az első futamban nem szerepelt

Szólni kell a körítésről is, hiszen hazai szinten mondhatjuk, hogy sokan – több száz néző – voltak kíváncsiak a versenyre és a rendező Hegyibringa Egyesület gondoskodott a minél szélesebb média megjelenésről is, több tévétársaságot a helyszínre csábítva. Kulturált öltöző és melegítő helyiség, nagy befogadóképességű versenyközpont, magasnyomású kerékpármosók a depóval szemben, kézzel készített érmek… Gyakorlatilag nemzetközi kategóriás verseny szintjére érett az Etyek Cross, a kanadai vagy belga versenyzők is jól érezték magukat.

Benkó Barbara nyilatkozik az RTL Híradónak

Benkó Barbara nyilatkozik az RTL Híradónak

A 11 órai futamon a legfiatalabbak, a kezdők és a legidősebbek egy könnyített pályán bringáztak, kissé még fagyott talajon. Az ifi, master2 és női mezőny már nehezebb körülmények között mérte össze tudását, a hölgyek között üdvözölhettük Benkó Barbarát, akit a korábbinál szigorúbb felkészülési programja miatt ebben a szezonban kevesebbet láthattunk cyclocross versenyen, de most, még az edzőtáborok előtt belefért ez a kis „technikai edzés”, ami egy aranyérmet is ért számára.

Cleppe-Fejes- csata

Cleppe-Fejes-Garrian csata

Az elit férfi dobogó

Az elit férfi dobogó

Az elit/U23/master1 futam izgalmas versenyt hozott, a legjobbak közül Búr Zsolt esett vissza először gumiprobléma miatt, majd a kezdetben aktív Buruczki Szilárd is leszakadt a Wouter Cleppe (belga)-Fejes Gábor-Mike Garrian (kanadai) hármasról. Cleppe szokásos stílusában felőrölte ellenfeleit és végül magabiztosan nyert, a második helyet végül Fejes szerezte meg a kanadaival szemben. Cleppe 100%-os győzelmi sorozattal a SuperCross Sorozat összetettjét is megnyerte, Buruczki és Búr előtt.

Teljes eredménylista:

supercross15_etyek7

A SteveStudio videója a versenyről:

SUPERCROSS 2015 ETYEK from SteveStudio on Vimeo.

Szöveg: TT; fotó: Thommey

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo