fbpx

Eshet az eső, fújhat a szél, a bringások esőben tekernek, de nem csak a reggeliért

Kit a pörgés, kit a gyorsaság, kit a függetlenség és a szabadság motivál, hogy kerékpárral járjon munkába. Országszerte 80 helyszínen tartottak szerdán bringás reggelit és uzsonnát, kerékpárral a dolgukra igyekvők ezrei pótolhatták a letekert kalóriákat a Bringázz a munkába! kampány hagyományos nyitóeseményén.

Bajától-Kazincbarcikáig, Soprontól-Debrecenig mindenki bringára ült, hogy két keréken guruljon el a munkahelyére, vagy az egyetemre. A Bringázz a munkába! kampányhoz kapcsolódó bringás reggeli esemény főszervezője a Magyar Kerékpárosklub, akik szeretnék felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a kerékpár a hétköznapok során is legkiszámíthatóbb közlekedési eszköz.

A bicikli mindennapos használatával a közlekedés kevésbé stresszes és a gyerekek is örömmel mennek bringával iskolába. A szervezők azt írják, hogy míg mi a mindennapos bizonytalanságban keressük a kapaszkodót, bringánk hűségesen várja, hogy felismerjük benne a megoldást.

A Kerékpárosklub posztjában azt írta, hogy szinte pillanatok alatt elfogyott a több száz reggeli adag, Kiskunhalason pedig zuhogó esőben is kitartóan osztották a reggelit és népszerűsítették a kerékpáros közlekedést a lakosság körében.

De nem csak a reggeliért éri meg bringára pattanni

Ha bringával közlekedsz, akkor elfelejtheted a forgalmi dugókba szorult kocsiban benned halmozódó stresszt, vagy az idegeskedést a tömegközlekedés zsúfolt járművein, és persze a szorongást, hogy jön-e már végre a reggeli busz. Helyette frissen, jókedvűen érkezhetsz a munkahelyedre. Hazafelé pedig levezetheted a munka közben esetleg felgyülemlett feszültséget.

A legolcsóbban és leginkább időtakarékosan kerülhetsz formába. Nem kell a drága és zsúfolt fitnesztermekben tölteni az időt és költeni a pénzt. Kerékpározás közben munkába vagy onnan haza mozoghatsz olyan intenzitással és annyi ideig, amennyi jólesik.

Drasztikusan csökkentheted a szén-dioxid-lábnyomodat és hozzájárulhatsz a globális felmelegedés (vagy legalábbis legsúlyosabb hatásai) elkerüléséhez.

Kerékpárral közlekedve nagyban hozzájárulhatsz a tisztább levegőhöz, így embertársaid életének meghosszabbításához. És még a te életed sem rövidül meg attól (sőt!), ha nem a legtisztább levegőjű városokban közlekedsz bringával. Egyrészt bringán ülve eleve kevesebb légszennyezettségnek vagy kitéve, mint az autóban, másrészt a kerékpározás és gyaloglás egészségügyi haszna jócskán felülmúlja a légszennyezés okozta veszélyeket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo