fbpx

Enduro-világkupa, új kerékpár szakágak felterjesztése a riói olimpia programjába

A cyclocross világbajnokság helyszínén, Luisville-ben (Kentucky, USA) ülésezett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) igazgatótanácsa, és többek között a 2014-es mountain bike világbajnokság helyszínéről, és a kerékpáros olimpiai program kiterjesztésének forszírozásáról döntöttek.

A legdinamikusabban fejlődő mountain bike szakág nemzetközi szinten az enduro

Az ülésen a 2013-14-es cyclocross- és pálya világkupa-sorozat versenynaptáráról, a 2014-es mountain bike és BMX sorozat előzetes versenynaptáráról (ezek hétfőtől lesznek elérhetők az UCI honlapján), valamint hat jövőbeni világbajnokság helyszínéről határoztak, melyek a következők:

2013 UCI Mountain Bike 4X világbajnokság:  Leogang (AUT)
2014 UCI Mountain Bike Masters világbajnokság:  Lillehammer (NOR)
2014 UCI Mountain Bike & Trial világbajnokság:  Hafjell/Lillehammer (NOR)
2015 UCI junior pálya világbajnokság: Asztana (KAZ)
2016 UCI Cyclocross világbajnokság: Heusden-Zolder (BEL)

Döntöttek arról is, hogy a 2013-as szezonban továbbra is engedélyezik versenyeken a rádiók használatát (headset) a versenyzők és a csapatvezetők között a WorldTour és a női országúti világkupa eseményein.

Ami nagyon fontos a mountain bike sport fejlődése szempontjából, hogy hivatalosan is felvették 2014-től a szakágak közé a rohamosan fejlődő endurót. Az olimpiai programban pedig rehabilitálni szeretnék a pontversenyt pályán, és kérelmezik a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál a BMX Freestyle és a Mountain bike Eliminator versenyszámok felvételét.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo